První zářijová úterní vyjížďka, počasí ideálně cyklistické a na startu se objevuje nová tvář v podobě Vojty, jenž dal vale Praze, zatoužil po klidu v lázeňském městě a tím obětavě snížil věkový průměr týmu, jenž je po víkendovém závodění a obsluze S24 hodinovky mírně unaven.

Pár kapek deště před startem pročistilo vzduch, cyklostezka kolem Ohře, něco málo stoupání a přes Vysokou a zkratkami dojíždím s ostatními pod Lysý vrch. Krátká chvilka na kochačku a před Pulovicemi dáváme levou do lesa, kde nás vede modrá značka i zkratka nad Stráň. Rychlý sjezd, zpestřený průjezdem stáda jalovic a telat, končí u Nejdovského potoku. Kluzký čedič pak prověřuje stabilitu a techniku ve výjezdu na louky před rybníkem Velká Hruška.

Kličkování mezi kravinci máme za sebou a šotolinová cesta nás vede k „Bodu záchrany KV 062“ na zemské stezce, po které je radost jet k Moříčovu a ke zřícenině loveckého zámečku, kde je připraven sjezd k Bystřici a Ostrova. Ostrov opouštíme jízdou přes zámecký park a za zahrádkami obdivuji bezdomovecký kemp pod silničním mostem.

No takhle skončit nechci a fofřím s náčelníkem kolem trati k oboře Hájek, kde se nám do cesty staví konkurenční týmy v hnědých a bílých barvách, které nahánějí hrůzu Zuzce a Irče. Vojta natáčí video a obě stáda jsme nechali za sebou beze ztrát na životech. Velký Rybník, dnes vynecháváme kořenovku a přes „Korsiku“ jedeme kolem samoty „V Březinkách“ do „Maleniv“, za kterými u „Kocourku“ vede tým náčelník  na stezku, na které se vyhnete závoře na panelce.

Z asfaltu se tedy vrhám do křoví, šípkové trny se snaží zastavit náš postup a vracíme se pokorně zpět na panelku, kde Honzík ukazuje potrhanou kůži. Ztráta krve mu ale nebrání v dojezdu na základnu, kde se loučíme s nováčkem Vojtou. Vše potřebné probráno, dooslaveno, doma pak zapisuji dnes v mírném tempu odjetých 45 kilometrů…

Loading