Velikonoce jsou za námi, úterní odpoledne všedního dne vítá na startu 15 kusů, včetně rodinného týmu Čočkina. Mezi námi je nejen „Řízek“, JTF, ale i kamarádi, kteří se vrátili z Itálie a obdivují Bobovo neumyté kolo, který hlásá „správnému bajkerovi roste na rámu tráva…“. Nevím kam se dnes pojede, ale klidné tempo při jízdě do Tašovic naznačuje, že se dnes protáhneme v terénech loketských lesů.

Dojíždíme po cyklostezce do Tašovic, chvíli kroužíme mezi vilkami a dětským hřištěm a nakonec se zamotanou hlavou končíme u hasičské stanice a na cyklostezce, která nás vede k lávce pod zahrádkami. Při pohledu na stoupající cestu nás rychle opouští Bobo, jehož omlouvají kyčelní problémy i Řízek, jehož trápí koleno.

Šaltry i řetězy rachotí a už překonáváme vrstevnice při jízdě nad Štolu Benátčanů a stále výš k oboře Hory, od které padám za ostatními lesem k Ohři. Cyklostezka pak prověřuje stálost tempa a proti proudu si přičítáme kilometry pod Vildenavu, ke které vyjíždíme od hořčičného pramene po skalnatém povrchu. Nepříjemný výjezd mám za sebou a podporován JTF pak objíždím oboru, abychom pak rychle sjeli k loketskému tábořišti.

Loket vábí nejen svými památkami, ale Gardner dnes zlákal k „prohlídce“ několik členů týmu a Pušák vede prořídlý tým po cyklostezce ke Starému Sedlu, kde máme možnost provést kontrolní den stavby nové lávky pod zámkem. Stavba pomalu pokračuje a my také pomalu stoupáme od řeky vzhůru k panelce, která nás vede zpět k mostu přes dálnicí a cestě k Novému Sedlu.

Nové Sedlo, panelka, podhorská kypa, Jenišov, Počerny a od vodárny jedem po louce k a kolem vysílačky. Kamarádi zkouší zda nezmizím domů, ale jedu dál a za chvilku jsme na základně. Kupodivu čas zde letí rychleji než při závodech. Tma kryje ústup a při jízdě domů zjišťuji, že nemám telefon. Vracím se zpět na základnu, kde kamarádi telefonicky zastavili Dimu, kterému jsem mobil omylem strčil do jeho bundy.

Návrat Dimy, telefon majiteli slavnostně předán a obojí poctivě oslaveno. Kamarádi mají zážitek a konečně jedu v klidu nocí, tmou a chladem k domovu, kde si pak zapisuji dnes odjetých 47 kilometrů…

Loading