Tak jsme si při listování letošním kalendářem jistě připoměli hlavní události nejen z boje s koronavirem i všední život ovlivněného nedostatkem čipů, zavřenými i znovu otevřenými obchody i růstem cen na všech frontách. Zápis ujetých kilometrů už není, pro jejich množství kam zapsat a před námi jsou poslední akce, pro které se jistě nějaký řádek ještě najde.

Východu jsme si užili dost a dnešní vyjížďka, doprovázená chladem a větrem, je vedena malým náčelníkem proti větru a západním směrem. Osm kusů vyjíždí a zdolává první metry stoupání z Tašovic k Rohu a od obory zkoumá v sedlech stav cesty při rychlém sjezdu k loketskému tábořišti. V Lokti tým krouží pod hradbami a od hladiny Ohře stoupá kolem „Supího“ potoku až k pomníku přísahy nad Hruškovou, kde se původně zamýšlený cíl ztrácí v mlze a vodním oparu.

Terény Slavkovského lesa rozmočené po oblevě slibují ale nevšední zážitky při balancování mezi loužemi a vyhýbání se bahnu i pod vrcholem Krudumi. Vůkol chlad, zima s větrem se snaží, ale tým přírodním živlům nedává šanci. Nechává stranou Třídomí a svaly i krev rozehřívá ve stoupání kolem „Čistého“ potoku ke „Komářím“ rybníkům. Krátká zastávka, vyplněná pohledem na zamrzlou hladinu „Nového“ rybníku i vzpomínkou na zde příjemné koupačky, končí a myšlenky na teplo osvěžovny „U divočáka“ jsou jak magnet.

Krásno jak po vymření, chlad lokálu osvěžovny i nabídka menu je pro tým zklamáním a rychle opouští „z…..é“ Krásno. Krátký úsek nové cyklostezky špatný dojem z tohoto místa nenapravuje. Slavkov, Větrný dvůr i „popraviště“ nechává rychle za sebou. Vedeni zkratkami přes serpentýny, rychle zdolali poslední stoupání ke „Kozihorské“ pod Strážištěm. Ještě rychlý sjezd po asfaltu k hájovně Bor a krátká zastávka ve „Fčelíně“, kde se konečně k týmu připojuji i se zakládajícím členem.

Zapínáme světlomety i blikačky a pro dnešek je ve sjezdu do Doubí vynechána „jezevcovka“. Studený vítr v zádech nás pak pohání k východu a cykloztezku opouštíme u chebáku, kde asyl v „parníku“ pomáhá zahřát silně vychlazené organismy. Při debatě, jenž se točí hlavně kolem aktuální situace ve vládnoucích kruzích, objíždím dvakrát Republiku se třemi zastávkami v Plzni a vracím se opět do tmy. Chlad i boj s protivětrem vybojován a doma si zapisuji do volného řádku poctivě odjetých 41 kilometrů před posledním adventem…

Loading