Konečně karlovarsko lehce přikryla bílá peřina, ke které se přidal i mráz, jenž vykouzlil před třetím adventem skvělé podmínky na zdravý pohyb nejen v sedlech. Kamarádi hlásí první odjeté metry na běžkách, mě čeká přežít ve zdraví 48. ročník „Welké Pivní Steeplechase“ a Tukani dnes vyjíždí do přírody s předvánočně tradičním cílem návštěvy pozoruhodného místa, obce Satteles o níž první zmínky pochází z roku 1465.

Natěšených osm kusů zakroužilo a zahřálo své svaly nejdříve v lázeňských lesích a od nového mostu u Kome pak vylétli po ledovatém povrchu Okružní pěšiny ke Kolové a po trati „Artíka“ do Pily, za kterou překonali ve zdraví i beze ztrát bouřlivé vody Mlýnského potoku. Stoupání k polesí „U Pytlákovu hrobu“ i „Peklo“ je za nimi a za Novou Vískou si Honzík připomíná oblíbené„… kdo nepadá, jezdí pod své možnosti“. 

Pevné i tekuté kalorie, nabízené osvěžovnou ve Stružné, ženou tým k Činovu i terénem dolů k Dubinskému potoku, který je vede ke Štichlovu mlýnu a stále rychleji až k asfaltu pod Šemnickou skálou. Najeté metry pak rychle přibývají k Šemnici a tým konečně dojíždí do Sedlečka. Brána, garáž Viniho tvrze otevřena, teplo dělá své divy, nejen diskuze svižně proudí.

Zde ale kronikářovi došel inkoust, vzpomínky pamětníků jsou nějak nesouvislé, mlhavé a zbytek přikryla milosrdná tma. Více snad příště…

Loading