Počasí hodně vlhké, větrné a kdo chce vidět sníh v únoru tak vyjíždí do vyšších poloh alpských velikánů, nebo se prohrabuje historickými zimními snímky. Pravidelná úterní vyjížďka do únorově spících lázeňských terénů dnes míří do míst prošpikovaných cestami, stezkami i stezičkami. Dnes se jedeme protáhnout lázeňskými lesy v sedlech nepokojných ořů, opatřených gumovými kopyty.

Ke startu se dnes sjíždí větru i vodě odolná mtb sekce a do terénu startuje z domova i pěší dvojka Tukanů. První metry stoupání vedou od ACS k vyhlídce Na Skalce a k Doubské chatě. Klidná jízda po Doubské cestě vede tým kolem obory, kde zvědaví divočáci okukují Tukany a Tukani divočáky všech věkových kategorií i pohlaví. Od hájovny Diana pak dáváme směr k Sv. Linhartu, kde na asfaltu zanechávám stopy své helmy.

Pěkně jsem se prolétl. Škody rychle sečteny, obě kola postavena na kola, odřená kůže na boku Jitky i má sedřená helma není překážkou v další jízdě k Jungmanově vyhlídce, odkud vidíme odvážně stoupající cestu od přehrady k hájovně Bor. No kochání je dost a klidná jízda po Jungmanově cestě pak končí u vodárny v Březové, kde Pušák hlásí, že mu je zima .

Aby se zahřál tak dáváme stoupání k chatě U Obrazu, společné foto na památku a už frčíme k Rusalce a stále dál na východ k patě rozhledny Diana. Lanovka i rozhledna bez hostů, také my se nezdržujeme a na kořenovce proložené padlými kmeny buků ztrácíme rychle výšku k Ecce  Homo. Stoupání k opravené „karlovce“ je za námi a klesání v serpentýnách stezek končí u letního kina.

Začíná se šeřit, Odpolední pěšina zpestřená popadanými stromy, stoupání kolem Ave Maria již ve tmě a jsme zpět u Ecce Homo. Světlomety ozařují kameny a kořeny na stezkách a ze tmy se vynořuje Myslivna. Liduprostá Sovova a Nerudova stezka vede tým do Křižíkovky. Před námi je ještě  malé Versailes, Sokolák a do jízdy k základně je vloženo krátké a svižné stoupání ke střelnici, kde vítr odnáší hlasitý nesouhlas Zuzky.

Stoupání ale zdoláno, ještě se prokličkovat mezi stromy nad Evropákem a vyjížďka končí. Základna obsazena, pěší sekce nezabloudila a Miluška s Dimou také našla cíl. Vše potřebné u stolu probráno, kalorie doplněny, zraněním postižení si také pobrečeli. Vše ale končí a ve zdraví dojíždím v počínajícím deštíku k domovu, kde si zapisuji dnes odjetých 29 kilometrů a 600 nastoupaných metrů…

mtb sekce:

pěší sekce:

Loading