17. leden, do konce roku zbývá 348 dní a do startu pravidelné vyjížďky jen pár minut. Stačí opustit prostory kavárny Bonjour, osedlat karbonové oře a vyjet pod vedením malého náčelníka do úterního odpoledne, tentokrát s cílem projet se spíše v rovinách s ohledem na rehabilitační snahy kyčelním kovem vyztužených Tukanů.

První metry samozřejmě vedou od Lidlu vzhůru do Dělnické ulice, prudký výjezd a dech a tep se uklidňuje při čekání na křižovatce u keramičky. Míjíme kostel Povýšení sv. Kříže a tým jede prozkoumat prostor pod železniční tratí, kde „Narcis“ plánuje vybudování obtížné MTB tréninkové trati, určenou nejen pro mládež.

Křovím, buření, promočenou trávou, lepivým bahnem i mezi odpady se proplétám kolem parovodu k silnici na Čankov a obdivuji Karlovo snahy. No tuto divočinu máme za sebou a z Čankova jedeme po oranici do míst nazvaných „V Břízkách“, abychom pak vystoupali kolem „Maleniv“ a polesím pod „Čihadlem“ před Velký Rybník.

Velas objet a před námi hradba Velflíku a dalších vrcholů Krušných hor. Pole zdoláno a jsme v Hroznětíně odkud po cyklostezce jedeme v klidném, rehabilitačním tempu přes Hluboký do Horního Žďáru, kde nás ve Vykmanově provází betonový plot osazeným žiletkovým drátem a strážními věžemi k panelové cestě natažené ke Květnové. Jedu rychle pryč a jsem rád, že jsem na svobodné straně plotu.

Vykmanov i panelka je za námi a Květnová nás vítá u rybníku nepříjemným chladem. Krátká chvíle na traťovku, oblékáme další vrstvy a prsty v rukavicích začínají mrznout. Slunce zapadlo, svět kolem nás osvětlen našimi reflektory, rychle po asfaltu opouštíme Ostrov vzhůru přes „větrák“ k Nejdě, kde se tým dělí. JTF vede Boba, Irču a Zuzku stále po asfaltu od Nejdy do Hájku a stále dál až k základně.

Malý náčelník pak vede zbytek týmu tmou přímo kolem trati od Nejdy, kola přehozena nad brdkem přes svodidla, od pumpy přes Malou Vísku pak dáváme bomby do Lesova na cyklostezku nataženou k Dalovicím a k Chebskému mostu. Ještě kousek a jsme opět všichni na základně, kde konečně můžeme rozmrznout a společně oslavit Pepínovo kulaté výročí.

Oslava se povedla, vyjížďka splnila svůj účel, nové kyčelní klouby kamarádů procvičeny. Ještě doma uložit kolo, zapsat 48 dnes odjetých kilometrů, skelet srovnat do peřin a …

Loading