Karlovy Vary sobota odpoledne, dnes jsem nezaspal start a u ACS se objevuje i Roman s Ájou, kteří mají ale jiné priority a brzy se odrozují. Slibovaný sníh vysypali někde jinde, jen vítr a mráz zůstává ve Varech na svých pozicích. Izolačně funkční vrstvy oblečení plní svou funkci, roztřepené konce rukou mrznou v tlustých rukavicích a dnes vyjíždíme do míst kde si bíle maskovaná armáda hraje na vojáky.

Stoupání k Jaru a svižná jízda po stezkách pod Třemi kříži nás zahřívá a vede k vyhlídce Camera obscura. Krátký pohled na mrazem sevřené Vary a další jízda pod Gétovkou vede tým k Hůrkám, kde ve sněhové pokrývce zanechávají své otisky naše pláště při výjezdu lesem k hvězdárně. Krátké dobrodružství při jízdě v protisměru ke Krachu a z Olšových vrat to valíme k R6.

Silnice překonána bez ztrát na životech a zelená značka nás vede zmrzlou stezkou i bahnem vzhůru k Andělské Hoře. Rychlý sjezd k R6 a na zmrzlých hroudách zoraného pole pak cvičíme rovnováhu až k asfaltu „staré pražské“, která nás vede přes Žalmanov k odbočce na Činov. Nikam nechvátáme a tentokrát míjíme Stružnou a po chvilce jsme na rozcestí v místech, kde kdysi zněly zvony z kostela s. Martina a dnes je tu neobydlená pustina.

Zvedá se vítr, žene sněhové vločky proti nám, život zachraňuje týmu nemrznoucí kapalina s příchutí mandlových jader. Močové měchýře vyprázdněny, traťovky mizí v žaludcích a my také mizíme proti větru a sílícím v mrazu k hřebeni pod „Podkovou“, kde nás čeká silný zážitek z jízdy v mrazáku. Mačkám prsty spoušť mobilu, vítr má snahu mě shodit z kola a ze sjezdu, který končí v Dubině mám stejné pocity jako zmrzlý losos z mrazáku v Makru.

Osvětlená okna osvěžovny v Dubině a ochota paní, připravující se na obsluhu účastníků mysliveckého bálu, nás pouští k roztopenému krbu a leje do nás grog i bažantí vývar za 40,- Kč. Postupně rozmrzáme a sledujeme bohatou tombolu vystavenou myslivci pod pódiem. Venku již tma a tentokrát dáváme přednost jízdě do Varů po asfaltu.

Ještě krátká zastávka na základně a jedu domů kde zapisuji dnes místy ve sněhu odjetých a dost promrzlých 48 km…

Loading