Tak. Je tu poslední červencový den, po nebi se honí a hrozí sprchou šedivé mraky. Důležité je však vyjet a vychutnat si sobotní prázdninový, teplem obdařený klid. Dnes je účast slabší, ale na výkonu týmu to není znát. Směr i cíl vyjížďky je v režii JTF. První metry nás vedou kolem Ohře do Tašovic, kde je připraveno první stoupání pod „Roh“ spojené s roztažením plicních sklípků. Svaly zahřáté, pneumologové mají radost a Tukani letí kolem Jalového Dvoru k Loketskému motokrosu, odkud padají singltrekem mezi stromy dolů do Sadové ulice.

Skvělá nabídka posilujících nápojů místního domorodce s díky odmítnuta, Ohře překonána po mostě a tým se vrhá neohroženě do propustku pod silnicí do Starého Sedla, kde se ve tmě ztrácí vody ze skoro vyschlého Supího potoku. Vedro dává všem zabrat a stužka vody nás pak doprovází k rozcestí pod obrázkem sv. Barbory.

Krátký oddych, traťovka mizí v žaludku, pár loků z bidonu a už stoupám za týmem vzhůru ke Dvorům i k Nadlesí, odkud je to jen kousek do Třídomí, kde zdejší, rašelinou obarvená voda, zlákala Pušáka a JTF ke společné koupeli s vodním ptactvem. Oba náčelníci posléze z vody vyhnáni a před námi je dlouhý sjezd od pomníku přísahy do Hruškové, kde se pod vsí napojujeme v obráceném gardu na trať časovky ze závodu S24.

Hruškovský potok nás pak vede pod silnici, kde Marty vymazlil nové úseky trati 24hodinovky. Nad i pod „malinami“, lalůčky před „břízkami“ a už kroužíme kolem jezera „Michal“ k oblíbenému singltreku v lesíku nad parkovištěm. Nikdo se zde neztratil a za odměnu je pak servírováno společné menu v Sokolovské „řízkárně“. Řízky zmizely stejně rychle jako slunce za šedivými vodou nacucanými mraky a z nebe padající sprcha omývá naše bajky od prachu.

Déšť se přehnal, teplota spadla o několik stupňů a hrozba nového deště nás žene rychle po silnici do Starého Sedla k Lokti, kde si pak „vychutnáváme“ jízdu po cyklostezce do Svatošek a Tašovic. Děšti jsme se vyhnuli a zdejší občerstvení pod skálou nelze opominout. Skvělá nabídka iontového rezavého vývaru dělá své a odpoledne i večer rychle utíká. Přeplněn dojmy jedu domů a zápis 58mi odjetých kilometrů je pak třešničkou na dortu…

Loading