Okurková sezona, novináři nemají o čem psát, ale úterní vyjížďka je před námi a volba padla na průzkum stavu „Lovecké stezky“ ve svahu nad Ohří a stavu na stavbě lávky ve Starém Sedle. Objevuje se Marty, zkontrolován stav účasti, úvodní fotka. Napočítáno 13 kusů a můžeme vyjet. Tuhnický les, Doubí a po modré do Svatošek, kde u pionýrského dáváme levou a rovinu měníme za jinou rovinu, ovšem jinak a zdravě nakloněnou.

Vrstevnice hravě zdolány, po chvilce dáváme pravou a další pravou na „Loveckou stezku“, která čeká na prozkoumání. Chvilka klidné jízdy po větvích i jehličím zasypané stezce se mění na strkání, tahání, prolejzání i přelejzání. Bezva překážková dráha na které kloužou tretry a kolo byste nejraději zahodili do údolí. Naštěstí jsou drahá a skalní „Vyhlídka“ vás pak odmění pěknými a nezapomenutelnými výhledy k Jeskynní vyhlídce i do hloubky na hladinu Rio Eger.

Překážková dráha končí sjezdem u porcelánky v Lokti a někteří pak i u Gardnera. Závodníci pokračují po určené trase a pěkně v tempu proti proudu až k nové lávce ve Starém Sedle, kde jedu zkusmo na druhou stranu. Pohled do hloubky přes drátěnou rohožku stojí za tu námahu, vracím se ale zpět a bohužel architekt a stavbaři nezachovali pocit, kdy se pod vámi lávka pěkně vlní a slabší jedinci zde podléhali panice.

No stálo to asi balík a za všechny prachy je i výjezd vzhůru k panelce, kopírující dálnici k mostu na staré silnici do Královského Poříčí. Most překonán i Nové Sedlo je za námi a naše pláště již duní na panelce položené k vrcholku „Podhorské“ kypy. Ještě pár lalůčků po loukách před Jenišovem a už stoupáme pod Roh, abychom rychle sjeli kolem Makra a Globusu do Tašovic a po „pivním špurtu“ přistáli na základně.

Dnes jsme tomu moc nedali, trenéři by nás nepochválili a 43 kilometrů by dnes nedali ani účastníci Tour, ale projet se a prolézt Loveckou stálo za to…

fotky

Loading