Dnes se duben s počasím vyřádil. Po suchých dnech konečně příděl vody i pro karlovarsko. Nebeští plánovači to dnes vzali z gruntu. Noční deštíky, ranní mlhy a dnešní vyjížďka směřovaná k tréninku na trati časovky v lese nad Čankovem nemá chybu. Bahno, kluzké kořeny i listí čeká jak si s těmito podmínkami poradíme. Vyjíždíme v okleštěné sestavě, pracující, rekonvalescenti a marodi jsou omluveni a jaro se ptá, co jsme dělali v zimě pro závodní formu.

Projíždíme areálem vodního zdraví Rolava kde se někteří touží projet po vyschlém dně rybníku. Pušák jim nedává šanci a vede tým po trati KIWI do Čankova, kde opouštíme asfalt a také se odrozuje zakládající člen, kterému se nechce do bahenních zábal a tvrdé práce v terénu. Míjím místo startu, které nechal Dan přeorat a promočená tráva i pole dává ochutnat pocity, které si vychutnají závodníci před stoupáním v mokrém listí ke Křížku.

Stoupání, proložené větvemi a kluzkými klacky, jsem úspěšně zdolal cyklokrosověturistickou technikou a úzká stezka mě vede za ostatními do sjezdu dolů k pískové cestě pod „Noční Můrou“. Řadím lehčí, zdolávám technické stoupání k Mezirolí a je mi náhle horko. Nestačím vychladnout a už mažu kolem lesa do lalůčků před „parapetem“ k „Aršlochu“, který zkušeně a srabácky objíždím.

Technicky vybavení kamarádi jej hravě zdolávají, nikdo se nezrakvil a trasa časovky nás vede přes kořenový výjezd vzhůru k úvozu a technické pasáži před sjezdem nad lom do míst, zvaných „V Břízkách“. Společná fotka pro náčelníka a konečně se znovu rozpršelo. Míjíme psí cvičák „Malenivy“ a před Velasem se otvírá pohled na Krušné hory zabalené v mracích.

Vlny na hladině Velkého rybníku lákají otužilce ke koupeli, mě stačí voda padající za límec. Za tratí stoupám a jedu k oboře, rychlý sjezd kolem plotu pak končí v singltreku u Sadovského potoku. Cesta posetá loužemi nás vede k rybníkům a k asfaltu do Sadova. Zmoklý Sadov za námi, ještě projet Dalovice.

Na cyklostezce pak dojíždíme kupodivu nezasviněného Ouroďáka, kterého doprovázíme (aby se neztratil) k základně. Rychlá očista kol a už se rozvíjí plodná debata. Vodní deficit doplněn a tmou a mezi kapkami deště jedu domů, abych si zapsal dnes 33 kilometrů v tréninkovém tempu…

Loading