A jsou tu prázdniny. Školáci se zbavili domácích úkolů, čtení  a co jsem se naučil v počtech, využívám dnes na stará kolena při počítání členů týmu před startem sobotní vyjížďky. 12 kusů vyjíždí kolem Ohře, aby od Drahovického mostu vyjeli vzhůru k Lidické a stále výš kolem vodárny až k R6, za níž si přičítáme další nastoupané metry po zelené až ke golfišti, kde se nás nepřítel, vybavený golfovými holemi a míčky, snaží odstřelit.

Nepovedlo se a tým překonává znovu R6 a hravě zdolává jízdou dravé brody na Telenském i Mlýnském potoce ve směru k Dlouhé Lomnici odkud nás červená značka vede kolem R6 do Bochova. Polední horko si žádá své a „držková“ i zasloužené pivo zvyšuje sílu a morálku týmu. Bochovský hrad  máme v zádech a rychlou jízdou přes Údrč, Polom i Ratiboř a kolem kostela sv. Mikuláše se dostáváme až k jídelnímu lístku osvěžovny „Pub Cihelna“ ve Žluticích.

Jídelní lístek vypleněn, zásoby vody v bidonech i v tělech doplněny a čeká nás dlouhý výjezd vzhůru kolem přehrady, který končí u kaple v Mostci. Chvilka na vydýchání a rovina asfaltové stužky a sjezd do Šdědré přichází vhod. Další stoupání přes Lažany, Brložec a Smilov pak končí v Radyni. Na rovině k Toužimi se tempo zvyšuje a tradiční zastávka „U Čápa“, kde se k týmu připojuje Zuzka a Bobo, přichází velmi vhod. Sedám si ke stolu, začínám vnímat odjeté kilometry, únavu svalů i bolest v oblasti kostrční. Kofola a kávička mě ale staví na nohy.

Toužim opouštíme kolem Střely kolem podzámeckých rybníků a po šotolině a loukami vzlínám za týmem nad Útvinu ve směru k Chylicím. Před námi jsou Přílezy, kde se dozvídáme, že fotbalisti v dalekém Baku neuspěli a spěchají domů. My také spěcháme a přes Hlinky, Dražov i Stanovice trháme asfalt až do Březové. Ještě zbývá překonat poslední kilometry kolem Kome, předvést se lázeňským hostům na kolonádě a u „cukráře“ dnešní, prodloužená vyjížďka končí. Společně s Ájou ale odjíždíme a doma mi Garmin sděluje, že jsem se dnes, na 95 ti kilometrech, podpořen týmem i náčelníkem dostatečně potejral…

fotky

 

Loading