Predikce vývoje všeho je jasná a oblíbené slovo našich představitelů doprovází i vývoj od polojasna až k oblačnu, přeháňky od 400m.n.m. i sněhové a denní teplota svědčí jen otužilcům a dobře oblečeným Tukanům, jenž dnes startují z tradičního, léty ověřeného místa.

Vyjíždím v určeném čase a studený vítr mě žene z kopce dolů k Ohři, abych se pak proháněl kolem vody do Všeborovic a vyvzlínal za týmem vzhůru k vysílači na Vysoké. Ulice K Lesu pak vede tým k lesu a stále dál pod Tokaniště a rychlým sjezdem zpět k Rio Eger, kde si na upravené cyklostezce pro rodinné výlety vzpomínám se slzou v oku na pěkná, technikou a kořeny prošpikovaná bajkerská místa před mostem v Muzikově.

Trasa vyjížďky je daná, před námi je výjezd k Sedlečku po asfaltu, kde mě dohání léta, opouští náhle síla i vůle překonávat dnešní převýšení. Projíždím terénem s týmem k potoku Hloubek, kde se tým pouští do dlouhého stopupání ke golfišti a mě vede červená značka k R6. Je mi to líto, ale vracím se sám domů kolem vodárny a hřbitova v Drahovicích. Dávám si ještě kousek terénu v serpentinách lesních cest nad Jarem a kolem Thermalu jedu zpět k hladině Ohře, kde mne vítá v aleji silný protivítr, který mne vede až domů, kde si pak zapisuji odjetých 31 km.

Tým ovšem dodržel plán a po ledě od Andělské Hory dojel na vřesoviště, Telenec i Pilu nechal rychle za sebou a přes Mravenčák dojel do Kolové a Hájů, kde začíná dnešní hledání nových  cest a Tukany neprojetých míst k vrcholu Zámeckého vrchu. Kola protlačena lesními stezkami zarostlými mladými stromky i hromadami větví kolem ruin hradu Funkštejna doplněné o „významnou“ ruskou architekturu postsovětského spoluobčana, postavenou v chráněném území Slavkovského lesa.

Cesta posléze nalezena, pěkný pohled k přehradě a dramatické fotky dokumentují boj s překážkami. Nejetelné protlačeno a posléze i sjeto dolů k brodu na Lomnickém potoku. Jarní vody v brodu překonány a zúčastnění si mohou připočítat další nastoupané metry k asfaltu Stanovické silnice a pak terénem pod Červený vrch, kde na ně čekal sjezd lesem dolů k Bečovské silnici a z Cihelen závěrečné stoupání k hájovně Bor, „jezevcovka“ a jejich tréninkové deníky tak ozdobilo dnes odjetých 50 km…

fotky Martin, Jitka a Petr

Loading