Úterý, čas povinně pravidelných vyjížděk na kole. Většina Tukanů zanechává stopy svých běžek v terénech kolem Prášil a „sirotci“ v tomto lednovém období a v přídělu sněhu nechávají reznout a odpočívat zimáky v klidu a po domluvě vyjíždí do stop nad Novými Hamry. Noční sněžení pokrylo slibovaný, bezvadně upravený povrch a hluboký prašan dnes poskytuje bruslařům nevšední zážitky. Klasici si také nepomohli, jejich koleje jsou také řádně překryty.

Vjíždíme s Martinem na vozůprázdné Chaloupecké parkoviště a před námi je panenská příroda s hlubokým prašanem, který nás doprovází kolem Zdendy k Chaloupkám a pak kolem Jelenského potoku stále vzhůru k rozcestí „U Velkého močálu“ a stále výš v zimním tichu a klidu, který ruší jen průvan v plicních lalocích a vrzání vázání ve směru k „chlapecké pasece“ nad Jelením, kde pro dnešek končíme a obracíme směr.

Mírovi se stále lepí sníh na skluznice, kde jeho univerzální vrstvy loňských vosků nějak nefungují a Dimovo chlupaté skluznice se také brání rychlosti ve sjezdu do Chaloupek a kolem Rolavy k parkovišti, kde Garmin pláče nad dnešním výkonem. 17 kilometrů nic moc. Kolik toho dnes ujeli (a vypili) v Prášilech se světová i domácí média nezmínili. Škoda…

Loading