Příznivé zprávy o výšce sněhové vrstvy i teplotě lehce pod nulou a stav úpravy běžecké stopy, dnes vytáhly Tukany z tepla rodných hnízd. 11 kusů vyjíždí po domluvě brzy ráno autem a pak i vláčkem  do Perninku, aby si pak na Schuppenově cestě rychle připnuli běžky a ještě rychleji vyrazili do čerstvě zapadané stopy. No bruslaři si dnes jistě užijí a klasici také nemají na růžích ustláno. Ještě, že někdo vymyslel modrý extra.

První metry na rozdýchání, brusličky se poctivě zařezávají do hlubokého prašanu, plicní sklípky se plní čerstvě chladným krušnohorským vzduchem a Perninský vrch je za námi. Sjezd k Hamerské silnici a na Bučinskou se před Zaječím vrchem opírají první sluneční paprsky. Zimní idylka nemá konce ani u Korce, který tentokrát objíždíme po české straně rychlým sjezdem k silnici do Jelení, kde je připraveno otevřené okénko záchranné stanice.

Skvělý rozmrazovač v podobě svařáku pak podporuje skvělé výkony týmu ve stoupání k „Cíňáku“ a stále dál až nad Sauersack, kde na nás, mimo pěkných pohledů, čeká krátká traťovka a pak i krátké stoupání k trafačce i dost rychlý sjezd k rozbitému mostu nad Chaloupkami, odkud nás vede dravý tok Rolavy i rychlá stopa dolů ke Zdendovi. Chaloupky jsou za námi a na nás čeká již jen rovina i rychlý sjezd dolů k druhému parkovišti na soutoku Rolavy a Černého potoku.

Bruslařům to dnes jede, chvilka čekání na klasiky, ještě závěrečná rychlá jízda kolem Rolavy, kde v Hamrech pod velkou sjezdovkou sundavám běžky a Garmin mi sděluje, že jsme dnes hravě zvládli 27 kilometrů v ideálních zimních podmínkách…

Loading