A je to tu, závodníci z řad Tukanů mají sraz v místě startu závodu u AC Start pak marně čekám v horku na další Tukany. 10,15 hodin, pravidelný odjezd a jedu se projet po trati závodu KIWI. Rolava, žhavá louka za Rosnicemi, lalůčky pod Bílou skálou a klidné tempo mě vyplivuje v Mezirolí, odkud jedu do Niv a pak v saharských podmínkách vzlínám vzhůru k Ruprechtovu. V prudkém stoupání myslím na Tukany, kteří si to zde budou vychutnávat v závodním tempu. Klidně pak točím klikami a jedu po asfaltu kolem Velasu, kde pak mířím k náčelníkovi, kterého doprovázím zkratkami zpět na rozžhavenou Rolavu, kde se voda vaří v poledním žáru.

Doba startu se blíží, ve vodě je najednou těsno, moudí namočena, hodinky seřízeny, vše připraveno ke startovnímu výstřelu. Rána jako z děla, první odlétly kachny a za nimi ve vodě bojují o cenné vteřiny (někteří snad i o život) závodníci. K vidění jsou skvělé výkony všech věkových kategorií i plavecké styly. První kolo i druhé ve vodě mají za sebou a už bojují na trati v sedlech bajků. Držíme palce zejména Tukanům, jednotlivcům i štafetám (Irča-voda, Verča-kolo, Ája-běh) a fofřím do Dalovic, kde na závodníky čeká závěrečný tříkilometrový běžecký očistec, dnes zjemněný vysilujícím horkem.

Říká se „mládí vpřed“ a už jsou tu první závodníci, kteří mají i běh za sebou. Foťáky se plní momentkami, které jistě potěší nejen závodníky, ale i sponzory. Do závěrečného běhu pak vybíhají i Tukani… Martin, Roman, Pušák, Ája i poslední člen štafety ve složení Petr Dima-voda, Šampión-kolo a JTF-běh. Součet věku této štafety (208let) a jejich výkon pak nenechává nikoho na pochybách, jakým správným zdravotním stylem žijí. Všichni jsou v cíli, nikdo se nezrakvil a neztratil, ještě obsadit místa na bedně… jednotlivci Martin 2. a Pušák 3. ve svých kategoriích. Také nejstaršího účastníka závodu si Tukani nenechali vzít. Bezva výkony…

fotky

trasa Petr:

kolo Roman:

 

 

Loading