Dnes pěkná vyjíždka a ten věkový průměr díky Martinovi nás posunul dál. Jedu ke startu a z první řady u AC Start na mne hledí dvě nové tváře, které si přivezl sebou Martin, aby statisticky zvedl výkonost týmu a změnil dlouhodobě nepřiznivý vývoj věkového průměru týmu.

Vyjíždíme, otužilci jen nalehko a zkušenější, vědomi si věku a kloubních bolestí navlečeni do teplejšího cooldresu, míří do Dvorů. Kolem Globusu hravě stoupám s ostatními k vrcholu Rohu abych se pak propletl lesem k loukám u Jalového Dvoru. Neposečená tráva klade odpor, skrývá díry i příkopy a dobrodružná jízda končí u motokrosu v Lokti. Krátký sjezd ulicí Na Vyhlídce k asfaltu a sjezd pokračuje kolem vodojemu na lesní, dnes neobvykle vyčištěné stezce dolů k Loučskému potoku a do Sadové ulice.

Rychlostní průměr se zvedá na cyklostezce kolem Ohře aby pak rychle poklesl ve stoupání kolem zámku do Starého Sedla, kde proti žíznivému Bobovi nemají mladí kluci šanci. Bobo u Vietnamce zavodněn a kolem kostela Nejsvětější Trojice jedeme do Luční a po žluté stále vzhůru nad požární nádrž. Žlutá rychle opuštěna, loukami a lesem netradičně vyjíždíme pod Spálený vrch kde se potkáváme opět se Supím potokem a vcelku příjemné stoupání pak končí na asfaltu nad Nadlesím.

Jsme kousek před Třídomím, kde JTF plánuje očistu v místním rašelinovém zázraku. Zajímavý pohled na hladinu, kde společně dovádí potápky, kachny i Tukani brzy končí. Koupačka ukončena, mokří Tukani vyloveni a tým pokračuje rychlou jízdou ke Slavkovu. Původní záměr projet Ležnice, Ležničky a Kfely rozumně přehodnocen a už stoupáme od Větrného Dvoru k popravišti a po rozbitém asfaltu pod Stránisko.

Přede mnou výzva tří zkratek. Postupně vymazávám bílá místa, zkratky projety (rychlost průjezdu naštěstí neměřena) a dech i tep se postupně upravuje na asfaltu položeném k Moučným pytlům a hájovně Bor, kde ve zkratce padá Aje řetěz za malý převodník. Rychlý zásah, řetěz na svém místě a zkratka bez dalších příhod zdolána. Mladé jádro týmu se pak neohroženě vrhá do chřtánu „jezevcovky“ a jsme všichni v Doubí, kde se odrozuje JTF, jenž spěchá za vnučkami. Tým má před sebou poslední kilometry k základně kam dojíždíme již bez Romana a Áji, Míry i mlaďasů vedených k domovu Martinem.

Základna, kde u stolu prořídlý stav doplňuje Miluška a Zuzka, je pak svědkem zásadních debat a příspěvků k nadcházejícímu víkendu v Šípech a projížďce brodů v Javornici. Já ještě opatrně zjišťuji kdo pojede v sobotu od AC Start a jedu domů, kde si zapisuji dnes jen 48 odjetých kilometrů v pěkně omládlém týmu…

fotky

Loading