Tak se to nějak sešlo a u AC Start se popelí dnes jen dva opuštění Tukani. Jistá sekce (6 kusů) se vydala projet a propláchnout své stroje a barevná brka v brodech na Javornici, netrpěliví a pořadatelským nadšením obdaření Tukani pak dnes projíždí trať časovky na Hruškovou a dávají si tréninkově do těla na trati Sokolovské 24hodinovky.

Počasí se umoudřilo a od rána slunce topí na vyšší výkon. Vyjíždím ve společnosti Pepína k Jenišovu, odkud jedeme prozkoumat stav singl stezky za Loučkami. Dlouho Tukany nenavštívené prostory se podobají džungli a místo mačety používám kolo. Stezka zarostlá jak klín mladé holky a krvavé stopy na potrhané kůži svědčí o boji s nesmiřitelnou přírodou. Kopřivová a ostružinová pole i padlé stromy překonány a už vyjíždíme k mostu nad dálnicí.

Před námi je panelka natažená ke Královskému Poříčí, odkud nás vede asfalt do Sokolova a pak stezka kolem Svatavy do Svatavy, kde si dáváme k dobru lalůček spojený s exkurzí do hlubin povrchového dolu Medard-Libík. Návštěva stojí za to a zaprášeni uhelným prachem se vracíme rychle zpět k hladině jezera Medard, kde rychle přibývají najeté kilometry. Písčitá cesta, vedro, západní větřík čeří hladinu a provětrává kučery pod mou helmou. Bukovany a směr jízdy obracíme k západu, vítr v zádech a ve Svatavě ukazuje Garmin 12 kilometrů jízdy kolem jezera.

Vracíme se do Sokolova a naším cílem je jezero Michal, kde se dnes koná první ochutnávka tratí Sokolovské 24hodinovky a časovky na Hruškovou. Do cesty se nám staví zavřená lávka, Ohře překonáváme po mostě a v restauračce u Smrku pak bojuji s příborem a vepřovým řízkem. Naplněni kaloriemi pak jedem k Michalu, červená značka na chodníku pak ukazuje kudy máme jet. S odvahou se vrháme do terénu a další značka nás vyplivuje k parkovišti a mezi kamarády. Pitná kúra, catering v podobě klobás a jako desert spousta keců, drbů a oslava Milanových 66ti let.

Řízek pomalu stráven, loučíme se a odjíždíme po trati závodu vzhůru ke žluté značce, která nás provede „smrtelným“ stoupáním k louce „Na silnici“ a pak po asfaltu stále výš až k pomníku přísahy a hájovně na Třídomí.  Kousek sjezdu do Třídomí, výjezd k Nadlesí a ve Dvorech nás vítá hudba i svatební veselí. Ženich a nevěsta ve šťastném objetí a na nás čeká dlouhý sjezd po zelené do Lokte, který končí objezdem schodů v Revoluční ulici.

Šťasten pak usedám „U Gardnera“ pod třešní, v ruce studený rezavý chmelový juice, po boku Žíra a Koudy. Probíráme důležité informace i jiné dění ze života Tukanů a pak se vrháme s Pepínem mezi davy na cyklostezce. Ještě že vodáci jezdí po vodě, jinak by to byl masakr.  D1 i davy přírodychtivých za námi, u Kauflandu se trhá Pepíno na mne čeká poslední stoupání a zápis dnes bezvadně odjetých 78 kilometrů…

PS: Sokolovská 24hodinovka zde

Fotky

Loading