Tak nám na Vary sedla inverzní poklička, vánoce se kvapem blíží, Ježíšek shání dárky a maká na tři směny, aby to zvládl. O sněhu se otužilým Tukanům může zatím jen zdát a tak se dnes vjíždí vydýchat opět na dvou kolech do předvánočně klidných, mokrých terénů.

U AC Start chvilka čekání na kafíčkáře (komentář zakládajícího člena nechtějte slyšet) a konečně mohu roztočit kliky na cestě k Chebskému mostu a už nás čeká výjezd kolem Thermalu, k Jaru a kolem popraviště k vodárně pod Třemi kříži a stále výš a výš ve spadaném mokrém listí pod Gétovku. Kousek sjezdu k E48, kde se mlhou a inverzním oparem tlačí na asfaltu šňůry aut. Přejet na druhou stranu chce dnes silné nervy a sdostatek odvahy. Konečně malá mezera a jsme na druhé straně.

JTF volí sjezd singltrekem po zelené kolem Vratského potoku a pak sledujeme jak je červená k Sedlečku pěkně „zarúbaná“. Kam se s….u partyzáni v čele s Jánošíkem. Pořezané smrky ale hravě překonány, tmy rychle přibývá a stoupání kolem potoku Hloubek také nemá chybu. Cesta se náhle rovná a jsme na stezce „Ema“, po které lehce stoupáme kolem Bukového vrchu a jsme nad inverzní pokličkou, ze které koukají  vrchol jen vrcholy Plešivce, Klínovce i Šemnické skály. Vidět jsou i světla Měděnce a vrtulí elektráren na Rusové.

Fotit ve tmě nemá smysl a tak po chvilce na traťovku míříme ke golfišti, kde na nás čeká další odvážný přejezd E48 i jízda do Olšových Vrat a pak po asfaltu až k vrcholu „Pitchusbergu“. Vary se dnes ztrácí v iverzi a i my se ztrácíme z vrcholu v rychlém sjezdu po trati Artíku na Beethovenovu stezku a ke Kome. Svátečně osvětlenou a vyzdobenou kolonádu necháváme raději za sebou a lehce vyšťaven po 30ti kilometrech se tlačím s ostatními u stolu v osvěžovně. Dnes bezva vyjížďka…

Loading