pod Bílou skálou

pod Bílou skálou

Tak kamarádi, dnes se jedeme vyšlapat do terénů kolem muničáku a Tatrovic. Tolik slovo boží a tedy náčelníkovo.Někteří Tukani si to projeli již v sobotu, ale opakování je matka moudrosti. Vyrážíme směr Rosnice, kde se připojuje Honzík, chvilka čekání a je mezi námi ve stoupání do Mezirolí. Tentokrát se nekoná zastávka u Čendy a kolem koňů jedem k lomu a fofrem přes nejdeckou silnici k muničáku, kde Krčín navrhuje změnu trasy k brodu a brdku pod muničákem.

No má se vyzkoušet všechno neznámé a nové, vrháme se do sjezdu, k brdku a vyschlému brodu přijíždíme z druhé strany a začínají pokusy o jeho zdolání. Tukani zkouší vše možné, dnes všechny pokusy marné, suchý povrch udělal své a brdek vítězí. Necháváme jej odpočinout a za sebou, lesními pěšinami mizíme se sklopenýma ušima po Zemanově stezce k zastávce Nová Role, kde nás opouští lídři Čočkin a Jezevec.

Tým jede chvilku po asfaltu na Nejdek a náčelní velí „…teď nás čeká práce“. Do cesty se ale staví silní soupeři, nejdříve nákladní vlak brání přejezdu trati a po něm dost nevhodně nakloněná rovina ve stoupání k rozcestí ke Kobelci. Mé tempo není tentokrát po víkendových výkonech nijak závratné, sleduji na Garminu rychlost ale nevypadá to, že bych měl spadnout z kola. U chaty na rozcestí chvilka oddechu, spolknout traťovky, cucnou vody a abychom nevychladli míříme k Rájci a terénem k Černavě a indiánskému jezírku nad Tatrovicemi. Společné foto, nikdo se nechce koupat a tým sjíždí do Tatrovic a v citelném chladu stezkou Horovky k rektizolu u Vřesové. Hrozný zápach nás nutí zvýšit tempo a rychle se vzdálit z těchto zamořených míst. „Tady bych nechtěl ani umřít“ si říkám a mažu po písčité cestě pod výsypkou směrem k Bílé vodě.

Rychle se šeří, kamarádi zapínají blikačky, někteří šeroslepí i světla, pár lalůčků a rychlý sjezd do Božíčan a Jimlíkova, kde nás opouští Roman s Ájou. Ještě vyjet k vysílačce, odvážně se vrhnout do sjezdu ke Dvorům, nasadit pivní špurt a koukáme do plně obsazené garáže. Kola zůstávají venku, Tukani mizí do náruče rehabilitačního střediska a začíná závěrečná fáze tréninku. Včechna témata probrána… cash flow, nešikovnost při ovládání notebooku a problémy ajťákovy, zdraví, možné využití pemprsek v cyklistickém sportu, pohříchu je ale vynechán sex. Nevynecháváme ovšem otázku pečlivého zavodnění organizmu a doplňování vhodných kalorií do těl bajkerů. Kdo nebyl, může jen litovat.

fotky

video

 

Loading