Loňské resty už nedohoním, ale nad klávesnicí zbavené prachu poletují myšlenky a hlavou se honící první zážitky z novoroční jízdy je třeba zaznamenat nejen pro příští generace. Zima nic moc, pěkný sníh zmizel pod náporem deště, probdělá silvestrovská noc zanechává své stopy ve tvářích. Přesto, že hlava ještě bolí, je třeba hlavu vyvětrat a svaly protáhnout tradičně v sedlech bajků a ve vyšší nadmořské výšce.

Nejdříve si v Sedleci u kostela popřát vše nejlepší a pak ostrý start po asfaltu kolem „Velasu“ k Hroznětínu, kde se rovina láme vzhůru k Mariánské. Oproti očekávání je zavřený „Krmelec“. No ještě kousek a pak společná fotka u cedule „Boží Dar“.

Zpáteční sjezd pak veden netradičně po „jahodovce“ k hotelu „Můstek“, ještě sjet do Jáchymova a Horního Žďáru. Na obzoru Hluboký, Velký Rybník i Sadov a vyjížďka končí. Kdo nebyl kouká do prázdné kolonky v cyklistickém deníčku a jistě ho mrzí, že kamarádi Tukani najeli první svěží kilometry a nastoupali první metry v roce 2024.

Abych nebyl příliš pozadu, dal jsem přednost jízdě po proudu rozvodněné řeky Ohře do Dubiny a setkání s kamarády z týmu Krušnokolců. Velká griotka, 32 kilometrů jízda a 234 metrů převýšení je dobrým a solidním příspěvkem do letošního cykloroku…

 

Loading