Kdo by v nastávající sváteční Štědrý den odolal setkání s přáteli, kteří mají rádi přírodu a pohyb ve všech jeho formách. Pěkná sestava 11 kusů  vyjíždí směr západ a z dolních Tašovic rychle stoupáme kolem štoly Benátčanů k farmě Hory, kde nás vítá plot u silně zarostlé stezky, vedoucí k Lesní vyhlídce.

Co jsme mohli, to jsme vyjeli po úzké stezce a zbytek jsme vystrkali. Pohled dolů k hladině Ohře nemá chybu i „Pionýrské“ máme jak na dlani. Před sílícím větrem se pak schováváme v lese a houpavá cesta nás vede k oblíbené Jeskyní vyhlídce. Povinné foto a už padáme dolů k Vildenavě a dál k hladině Ohře, kde marně vyhlížíme otužilé vodáky.

Klidná jízda v rychlém tempu pak vede tým k setkání přátel všech druhů sportů. Známé i neznámé tváře, skálolezci, příznivci vysokohorské turistiky, běžci, atleti, Tukani, zástupci vodních sportů, chybí snad jen zápasníci a letečtí modeláři. Kouř z ohně, vůně svařáku a vánoční atmosféru doplňuje hudba tentokrát z protějšího břehu.

Sváteční čas letí a na nás čeká ještě setkání cyklistů u „cukráře“, kam nás vede cyklostezka i asfalt v lázeňském území. Malý prostor parkové kavárničky se rychle plní nejen týmem Tukanů, objevují se i řízky, okurky, dortíčky, plzeň a vše ostatní co bude jistě chybět na štědrovečerním stole.

Rodina je jistě nedočkavá, vracím se, naplněn zážitky,  zpět po 33 kilometrech vyjížďky do náruče rodiny a všichni ostatní zúčastnění k vyzdobeným stromečkům, pod kterým najdeme všichni klid  a vše co si přejeme…

Loading