11. 10. 1414 Mistr Jan Hus odjel na pozvání krále Zikmunda do Kostnice. Dnes je rok 2022, úterý a také pravidelná vyjížďka, která nemá cíl v Kostnici, ale kdyby se oba dožili dnešních dnů, jistě by neváhali a ve společnosti 14ti Tukanů by jistě vyjeli do terénů rozložených kolem obce Hluboký.

Podzimní odpolední chlad vybírá vhodné oblečení více vrstev funkčního oděvu obaluje můj skelet, světlo i traťovka v batůžku a před 16. hodinou vyjíždím k ACS. Je odstartováno a Pušák nás vede kolem trati k psímu hřbitovu na Třeboňské a netradičně za viaduktem stoupáme opět k trati. Železniční svršek brzo opuštěn a po asfaltu se hrneme k Čankovu a kolem oranice nad lom „V Březinkách“. Před „Kocourkem“ zdoláváme oranici a už vzlínáme i kličkujeme v lese s názvem „Čapí hnízdo“ k „Čihadlu“.

Lesní džungle i Velký Rybník je za námi a už projíždíme Hroznětín po zelené vzhůru k Flaschnerově kapli, za kterou se stezka noří do podzimní, barevně zbarvené přírody. Křoví, stromky střídá zeleň trávy na loukách a houpavá stezka nás vede do Hlubokého a stále dál pod lesem až k silnici do Horního Źďáru.

Původní myšlenka na zdolání Maroltova JTF změněna a polní cesty nás přivádí do Kfel a za silnicí pak loukami stoupám s týmem k místu známém pod názvem „Nad tratí“. Krátká chvilka na traťovku, mi dává příležitost zachytit podzimní náladu. Nad námi létají rogalisti a tým Tukanů také letí loukami k propustku pod tratí a kolem „Starého „rybníku loukami  i bahnem na cestě k Nejdě. jízda kolem trati, brdek před Hájkem hravě vystrkán a už to valíme po asfaltu k Nové Vísce a pak ještě rychleji do Lesova.

Přirozené světlo nahrazeno světlem našich reflektorů, Roman, Ája i Řízek nás opouští a za zbytkem týmu se práší na cyklostezce do Dalovic i k „chebáku“ a konečně je tu základna, kam doráží i čerstvě zafáčovaný Vítek. Večer rychle ubíhá a i já rychle mizím domů , abych se světu pochlubil dnes odjetými 41 kilometry…

Loading