Horké a suché africké počasí pomalu končí a karlovarsko je dnes pod mraky, které hrozí deštěm. Mobilní aplikace říkají, že nás to dožene až budeme kryti pod střechou osvěžovny ve Stružné. Éterem mi přilétla místenka s jízdenkou a ráno vyjíždím směr dolní nádraží, kde bude přistaven autokar s vlekem. Místo startu vyjížďky zvoleno JTF dnes netradičně a doprovázeni hejnem elektrikou nabytých důchodců, pak vystupujeme z cyklobusu ve Valči.

Zdatní jedinci jedou do Stružné po vlastní ose, zatímco Tukani obdivují galerii soch v zámeckém parku a vyhlíží černá mračna, importovaná okluzní frontou ze západu. Prohlídka s prvními kapkami deště rázně ukončena, kryti střechou pergoly uzavřené zahradní restaurace přečkáváme první řádnou sprchu a zkušený outdorový sportovec Vini vytahuje z batůžku první pomoc v podobě hydroxylového derivátu švestkové přívůně.

První sprchu jsme překonali, vychladlé svaly rozehříváme v jízdě do vrchu a podél 14ti zastavení k vyhlídce nad Fabčicovým sadem. Výhled k zámku úchvatný a pohled k západu ještě lepší. Déšť zatím nehrozí a kolem vojenského prostoru se blížíme k místu, kde má být bezva koupačka. Albeřice, trocha bloudění a už hledíme na hladinu zatopeného lomu, kde se neplatí vstupné a koupání je zde zakázáno.

Na koupačku to dnes není, Albeřice máme za sebou a jedeme vstříc vodnímu světu, jenž se na nás žene. Luka nás vítají průtrží, řádně vysprchováni pak jedeme rychle k Bražci a do Stružné, kde v šenku z nás tečou potoky vody. Dojíždí také Roman s Martinem, servírka nestíhá, vytírá louže a konečně jsme vystravováni. Ještě kávička a vracíme se zpět do lůna přírody.

Návštěva Dubiny s kontrolou svatebního smutku Pušákova synovce zavržena a nejkratší cestou to valíme k Žalmanovu, v chatové osadě pak dáváme jedno od cesty aby nám to do Olšovek rychleji uteklo. Ještě se protahujeme Hůrkami, po „staré pražské“ k Jaru a kolem Thermalu k tržnici. Poslední kilometry do vrchu, skrz naskrz promočen ukládám kolo k odpočinku. Ještě projít teplou sprchou a mohu si konečně zapsat dnes ve vodní lázni odjetých 45 kilometrů…

fotky

Loading