Tak nám dnes trochu utáhli kohouty na topení a vedra se přesunula blíž k Asii. V plánu je koupačka v lomu Arizona nad Tatrovicemi a na závěr, covidem přibržděná oslava sedmi křížků, které si od ledna veze na zádech Dima.

U ACS se sjíždí dvacet kusů příznivě naladěných Tukanů doplněných Čočkinem i Apolínem, chybí snad jen Vítek. Výjezd je tentokrát veden kolem Varyády k vysílačce a přes polní letiště k Nové Roli. Nová Role propletena kolem hřiště a houštinami u rybníku k rybářům a přes Bouchalku pak stoupáme lesem ke „staré“ nejdecké. Bujnější a mladší Tukani si dávají do těla ve stoupání k Liščímu vrchu, aby pak odvážně slétli v sedlech dolů k Vlčímu potoku, kde se opět vrací do náruče týmu.

Stoupání v místech těžby smrků pod Rájcem ztíženo přejezdem hustě rozložených větví a ke kinu na Kobelci je to pak hračka. Projíždíme holinami po zelené na Novou Suchou a sucho je i místech, kde byl před rokem hustý smrkový les a dnes krajina změněna k nepoznání, jen louže i bahno zůstalo na svých pozicích.

Čas rychle letí. V Poušti obracíme směr k Tatrovicím. Teplota klesla k 16ti °C a myšlenka na koupání v lomu Arizona je dnes v říši snů. Rychlý sjezd po asfaltu pod Tatrovice, kde na tým čeká nejen brod na potoce, ale i pěkný sjezd po „horovce“ dolů k odkališti ve Vřesové. Ještě nás vítá Stará Chodovská, Chodov, Mírová a Podhorská kypa je také rychle za námi.

Před týmem jsou poslední metry pivního sprintu na Moskevské a konečně můžeme Dimovi popřát a řádně zalít jeho lednové výročí s nápisem 70. Oslava důstojně provedena, Dimovi popřáno vše nejlepší do dalších jistě aktivně prožitých let, kolena i dortíky vynikající a spolu se Žížou se vracíme do civilizace. Žíža má před sebou cyklostezku a já stoupání k vysílačce, kde mi pak u fortny domova Garmin sděluje dnes v poho odjetých 48 kilometrů…

fotky

Loading