Úterní odpoledne, čas povinně nepovinných vyjížděk. Omezení sportovního pohybu amatérů na katastr v němž vegetíte padlo. Paní Zima se ještě nevzdává a Jaro se probouzí jen velmi pomalu. Příslib zlepšení projevů počasí je zde a přísloví „Březen za kamna vlezem“ již patří minulosti, protože většina populace má stejně ústřední topení.

Ski sekce brousí své skluznice ve stopách čerstvě napadaného sněhu a užívá si blahodárného vlivu vysokohorského prostředí Krušných Hor kolem Chaloupek. Bike sekce zůstává tradičně v nižší nadmořské výšce, pevně se drží řídítek a v sedle svých „zimáků“ dnes jede napotřetí vyhledat a vymazat bílá místa z mapy, jimi ještě neprojetých míst.

6 kusů vyjíždí od Startu a nadmořskou výšku i odjeté kilometry doháníme zprvu v lalůčcích a propletením Tuhnického lesa, pak i na Okružní cestě od Kome k Sennhofu a na asfaltových serpentinách do Hájů. Předchozí dva pokusy nevyšly, ale pečlivý průzkum dostupných mapových materiálů nás tentokrát vede správným směrem kolem vrcholu Zámeckého vrchu, problematické architektury podpořené korupcí i ruin hradu Funkštejna.

Správný směr nalezen, bílé místo na mapě vyplněno. Ve sjezdu k brodu na Lomnickém potoce pak rychle mizí nadmořská výška, kterou ale dobíráme v prudkém stoupání k silnici, jenž nás vede ke Stanovicím a pod Červený vrch. Kousek jízdy po louce a před námi je oblíbený rychlý sjezdík k Bečovské silnici a k zimním spánkem spícímu golfišti. Poslední stoupání k hájovně Bor, pak rychlý sjezd k vesničce SOS v Doubí a cyklostezka do Dvorů. Ještě zbývá odbahnit a zbavit kola jehličí a dojet domů, kde si pak zapisuji dnes v klidu odjetých 38 kilometrů…

fotky

Loading