„Únor bílý, Tukani sílí“ Upravené přísloví ukazuje, jak se v této krizové době pro zdravotnictví udržují ve formě Tukani. Někteří nedočkavci svěsili z háků a vytáhli na světlo pavučinami zasíťované silničky a bajky. Míra prověřil stav asfaltu kolem Bečova a Bobo vedl tým po asfaltu kolem Ohře a pak vzhůru ke Krásnému Lesu. Lyžařská sekce, dnes doplněná Štefanem a Verčou, ale sedá v Hamrech do ranního vlaku, aby vzápětí vysedli v Perninku a vjeli do čerstvě upravených zmrzlých stop na Schuppenově a Bučinské cestě ve směru ke Korci.

Slunce se snaží, temně modrá obloha jak v Alpách a kaloricky hodnotné nápoje poskytnuté v okénku celnice dávají křídla všem lyžařům, kteří sem dorazili z obou stran hranice spřátelených států. Posíleni pak sjíždíme dolů do Jelení a kousek roviny kolem Černé vody nás vede k odpočívce u dědičné štoly Sv. Jiří.

Stoupání k bývalému dolu Sauersack II ukazuje, jak jsme na tom s fyzičkou a technikou bruslení i klasikou. Táhlé stoupání se mění u dolu Sauersack I na rovinu. Rychlost se zvyšuje a jsme u rozcestí na Rolavou. Jirka padá z čiré radosti do sněhu a sněhové hrátky nemají konce. Nás ale čeká sjezd pod trafačku a pak výjezd nad můstek přes Rolavu. Jindy obvyklá návštěva osvěžovny U Kovárny v Přebuzi znemožněna vládním nařízením. Jitka je také zklamána stále vynecháváme sjezd u divadla a sjíždíme tedy kolem rezavých vod Rolavy do Chaloupek, kde zdravíme Zdendu, jenž si zde také jistě vychutnává zimní pohodu.

Odpolední slunce rozehřívá na pláních sníh. který v údolí kolem Rolavy opět tuhne a rychlý sjezd končí pod velkou sjezdovkou v Nových Hamrech, kde u okénka voní instantní kávička, dietní grog a svařák. Ohřívám se na slunci u hořících špalků, jako řidič nerad držím alkoholický půst a mezitím zjišťuji na obrazovce Garminu, že jsme dnes překonali 31 kilometrů. Kolik najeli Bobovi bajkeři a Míra v sedle silničky, domácí i světová média neuvedla…

fotky

Loading