Statistika úterních vyjížděk jasně říká kdo a jak byl aktivní v sedle kola. Dnes ovšem není úterý, ale první den nového roku 2021, který je třeba začít aktivně a hlavně v sedle kola. Nový rok vítá Vary lehkým mrazem, zataženou oblohou a skromným přídělem sněhových vloček. Sněhu je i na hřebenech Krušných hor pomálu, zato elánu mají Tukani dost a první kilometry do statistiky přibývají ve směru k Sedleci, kde startuje první, dnes asfaltová, vyjížďka roku 2021.

12 kusů, převážně Tukanů na startu, vyjíždíme po ve směru k Velkému Rybníku. Hroznětín, Merklín, asfalt k Lípě se zvedá, nastoupané metry přibývají k Mariánské, kde je skoro mrtvo a povinně zavřený „krmelec“ žaluje všem co přežili silvestrovské oslavy. Vůkol zima, těla rychle ve větru vychládají a není nač čekat. Daleké výhledy k Varům jsou dnes skryté v inverzi, „abertamská“ zatáčka za námi a před námi je sněhem pokryté božídarské rašeliniště.

Cíl je dosažen, Boží Dar/Gottesgab na svém místě již od roku 1533 a fotky na památku také. Letos netradičně měníme Neklid a sjezd pašeráckou za krasojízdu po ledě a sněhu ve směru k Myslivně, Ryžovně a stále dál kolem Bludné pod Blatenský vrch, kde dnes parkuje spousta aut a kde na tým čeká klouzačka kolem vodárny do Horní Blatné. Motoristi i chodci byli slušní, nikdo z kola nespadl a ve zdraví jsme doklouzali až do Horní ulice, kde přejeme Dimovi a Milušce vše nej, nej do nového roku.

Traťovka také úspěšně zvládnuta a na tým čeká sjezd přes Pernink do Merklína, kde dnes zavíráme okruh. Po cyklostezce se vracíme zpět do Hroznětína a k Velkému Rybníku, kde se tým dělí na ty co pijí kávu a ty, co dnes nemají zřejmě chuť. Kávička výborná, rychle se stmívá a s pomocí umělého světla překonáváme poslední kilometry k Sadovu, kde se loučíme s Bobem a Irčou.

Kola je třeba umýt a spolu s JTF i zakládajícím členem se pak věnujeme s náležitou péčí svým dvoukolým miláčkům. Kola umyta, s hořkostí pak konstatuji v Bohaticích i na Růžáku, že si toho nikdo nevšiml. JTF i Ouroďák jsou již doma a na mne čekají poslední mrazivé metry jízdy k domovu. První den nového roku pomalu končí a první vyjížďka roku 2021 pak končí zápisem dnes odjetých 70 kilometrů…

fotky

Loading