Doba koronavirová si žádá své a zodpovědné komise se zdravotněpolitickohospodářským citem postupně uvolňují omezení i pro pohyb v přírodě. Ještě že nedokáží poručit větru a dešti. Kromě virů se na karlovarsku objevil i první sníh a od východu vane již studený prosincový vítr, ve kterém dnes si jedem protáhnout svaly do terénů položených kolem Ostrova.

Tým složený ze dvou sekcí, muži/5 sice mají převahu co do počtu a věku, ale ženy/4 jsou na tom po všech stránkách lépe. Zakládající člen ještě pumpuje do zadního kola svého zimáku čerstvé koronaviry smíšené s O2 a první zasněžené metry pod Bílou skálou již prověřují kvalitu a hloubku dezénu obutí.

Kocourek, psí hřbitov a přes Vitický dvůr jedeme do Sadova k oblíbenému výjezdu za viaduktem, abychom se propletli kolem trati nad Konkordii k oboře a rychle sjeli mezi vilkami do zmrzlého Hájku. Kousek asfaltu k Ostrovu, kde za přejezdem železniční tratí dáváme pravou a už sledujeme pokus Martina o zdolání brdku ke svodidlům. Výkon úctyhodný, ale pokus skončil mezi stromy pár metrů pod svodidly, Tak příště.

Nejda a už to valíme k rozcestí na Zemské cestě, odkud nás vede žlutá sněhem k Moříčovu a také ke zřícenině loveckého zámečku nad Ostrovem. Bratři Ludvík Georg a August Georg, markrabata Baden-Badenu a Hochburku by se dnes divili co zanechali svým potomkům. My zde zanecháváme pomíjivé stopy svých plášťů ve sjezdu k lávce přes Bystřici. Ostrov a Chocolate KORUNA PRALINES se svým výdejním okénkem poskytuje rychle potřebné a jistě chybějící kalorie v podobě rakviček se šlehačkou.

Kroužím po starém náměstí, rakvičky hravě zdolány a od kaple Panny Marie Einsiedelnské již lehce zdoláváme cestu kolem zahrádek i železnice k loukám před oborou a Borovinou. Před námi Krásný vrch, kde ve stopách motorek fofříme k lomu a po panelce k Velkému rybníku do dalšího postupného cíle.

Dnes velmi nerad předčasně opouštím tým a vyjíždím mezi loužemi, blátě i ve sněhu vzhůru k oboře a kolem plotu k rybníkům, kam mě vedou divoké peřeje Sadovského potoku. Sadov, Dalovice, cyklostezka k chebáku a Kauflandu. Nechci jet dále po hmatu, zapínám světlo a mezi plechovými miláčky pak trhám asfalt na cestě k domovu, kde si zapisuji dnes v klídku a v rekreačním tempu odjetých 40 kilometrů…

fotky (Petr+Martin)

https://www.relive.cc/view/vMv8V7yVrN6?hl=cs

 

Loading