Září se pochlapilo, začal školní rok, koronavirus útočí ze zálohy a „…slunce pálí jen“.  V krásném zářivém úterním odpoledni vyjíždí Tukani vzhůru do míst kde jsou jen zarostlá pole a dnes se po pastvinách prohání stáda bujného skotu. Ostrý vzduch pak slibuje nádherné kochačky a pohledy nejen do údolí řeky Ohře a ještě kousek dál i na vrcholky Doupova.

16 hodin, vyjíždíme od AC Start, mezi námi je také čerstvá Mistryně ČR a zezadu se na tým tlačí ti dříve narození. Čankov je rychle za námi, technická zdatnost a obratnost je pak vyzkoušena v lalůčcíh mezi stromy v lese po Čihadlem a kořenovka u Velkého Rybníku je také zdolána beze ztrát na zdraví a materiálu. Od Velasu pak jedeme prachem dnes netradičně kolem lomu a po loukách nově nalezenými stezkami kolem obory nad Kfely, kde se chviku kocháme pohledem na hradbu Krušných hor.

Kfely, Horní Žďár, Subtera a je tu dlouhé stoupání na Suchou. Někteří bujní borci, dávají zkratku na žluté a je tu konečně odbočka u bývalé obce Arnoldov i chvilka na traťovku. Závora překonána a stoupání po asfaltu K Maroltovu dává příležitost k debatám a pohledům na sluncem ozářenou krajinu pod i před námi, kterou JTF okomentoval „… žijeme v krásném kraji…“.

No i dnes nádherná kochačka končí a rychlý sjezd po loukách má také svůj konec u kaple v Maroltově a v Květnové, kde dáváme levou a kousek stoupání po panelce nás vede k rozcestí „U chaty“ a „Velké Rondo“ do Ostrova k nemocnici. Čas rychle kvačí a tým také rychle chvátá k základně. Dnes dáváme přednost asfaltu a přes Hájek a Sadov dáváme bomby do Dalovic a po cyklostezce k Chebskému mostu, kde semafory ničí „pivní špurt“. Rotrhaný tým pak dojíždí po částech a ve zdraví k základně a já i po 54 kilometrech k domovu…

fotky

Loading