1.9. začíná školní rok a na karlovarsko se valí chlad z východu. Jindy příjemná teplota se mění na nepříjemno a v cyklošatníku je třeba vyhledat teplejší vrstvy. Předpisově oblečen v Tukanských barvách jedu ke startu a osm kusů vyjíždí pod velením malého náčelníka přes Rosnice pod Bílou skálu nad Čankovem. Les propleten po úzkých stezkách a tep se upravuje při jízdě přes Mezirolí k Děpoltovickému rybníku, který dáváme vlevo a od koňů si pak vychutnáváme panelku i drncání ve směru k Odeři.

Vytřepané svaly se pak rychle zpevňují ve stoupání kolem potoku Jesenice k úbočové cestě, která nás rychle a neomylně vede k oblíbenému sjezdíku po zelené k Rafandě, kde je vyhodnocena nutnost a zařazení pitného režimu. Pušák zkouší výstav pivního automatu a zbytek dává přednost klasicky točenému. Jedno k zavodnění stačí a před námi je zkouška fyzické zdatnosti ve výjezdu k židovskému hřbitovu, ke kterému dojíždíme tentokrát po lalůčku pod mostkem na rychlíkové trati Merklín – K. Vary.

Brdek ke hřbitovu všemi hravě zdolán, malé zdržení způsobené defektem a tým se vrací kolem hřiště zpět do Hrozněntína. Velký Rybník objet, ještě vzdálená kontrola náčelníkova doupěte „U Beránků“ a kolem obory padáme rychle dolů do Sadova, odkud nás doprovází Sadovský potok do Dalovic.

Tým míří na základnu a já jedu, řádně vychlazen, vstříc teplé sprše. Doma si pak zapisuji dnes odjetých 40 km a rodinobody…

Loading