Tak se Tukani vrátili ze světa, slovenská sekce v čele s náčelníkem i závodníci z Krále Šumavy. Máme tedy za sebou týden plný zážitků z okolí Kremnice, Horažďovic i všech distancí 27. ročníku Krále Šumavy. Horké, skoro pouštní projevy počasí pomalu mizí i s posledními srpnovými dny a Tukani dnes mizí fofrem do terénů, stínu a přírody kolem Červeného Kříže.

15 kusů vyjíždí od AC Start po cyklostezce do dolních Drahovic, odkud je připraveno první stoupání na Lidickou a mezi zahrádkami stále vzhůru k vodárně. Dobrodružný přejezd R6tky a už se proplétáme buření stezkou kolem Vratského potoku vzhůru ke golfišti, kde klid svěžího zeleného pažitu měníme opět za dobrodružství a odvážné zdolání R6.

Malá mezera mezi auty se našla a ve zdraví pak míříme k chatám pod Andělskou Horou a stále rychleji k brodíku na Mlýnském potoce. Lehce pomočený tým z brodu pak fofří k Dlouhé Lomnici a lesnímu rybníku nad Pilou, kde dnes smáčí svá brka jen Verča. Zbytek týmu diskutuje na břehu a jistě se kochá pohledem na hladinu zčeřenou prsatým plaveckým stylem.

Osvěženi tichem a klidem těchto míst pak ukrajujem metry po asfaltu ve směru ke studánce a k Červenému Kříži, odkud nás čeká rychlý sjezd loukami k „vodoměrce“ na Dražovském potoce. Pěkné výhledy ke Slavkovskému lesu střídá nad vodoměrkou výjezd k Novým Stanovicím, jenž jistě potěší každého vrchaře i další sběrače výškových metrů.

Asfaltový koberec ze Stanovic je pak týmem rychle opuštěn sjezdem do Cihelen. Stoupání ke Fčelínu pak  završeno výjezdem po zkratce a sjezd po „jezevcovce“ do Doubí je pak třešničkou na dortu. Ještě zdolat Tuhnickou stezku a brzdové kotouče už chladnou v garáži základny, kde si dnes, bez jistého zakládajícího člena, připomínáme úspěchy na „Králi“ i zážitky ze Slovenska.

Dnes ujetých 47 kilometrů mi pak doma připomínají bolavé svaly a zápis do deníčku i příjemně strávené odpoledne v přírodě a dobré společnosti …

fotky

Loading