Poslední záchvěv nejen májových oslav, dort snězen, prázdné láhve odneseny a s ozvěnou posledních přípitků a gratulací v hlavě vyjíždím ke Startu abych v sedle kola prověřil rčení, že život po 70tce teprve začíná. Něco na tom bude a s týmem vyjíždím kolem vysílačky přes polním letiště do Nové Role. Před námi panoráma Krušných hor i s vrcholkem Pajndlu kde jsme dlouho nebyli. Nová Role jízdou propletena k Bouchalce a lesem pod „Borovým“ pak padáme rozrytou stezkou dolů ke trati, která nás doprovází až do Nejdku.

U Žáby zavodněný Bobo pak s týmem svižně stoupá po křížové cestě od Swissformu ke kříži. 120 metrů převýšení, 1,5 kilometru jízdy a už si z „Křížového vrchu“ od kříže vychutnáváme pěkný pohled nejen na Nejdek, ale i na rozhlednu na vrcholku Pajndlu. Životem unavená Verča pak násilím probuzena a v 21% stoupání za „Krásnou vyhlídku“ pokračuje náš výjezd k rozhledně. Restauračka Kukačka, vysílač Eurotelu a od rozcestí „Nad Tisovou“ nás vede do stálého stoupání modrá značka k sedlu „Pod Tisovským vrchem II“, odkud je to již jen kousek na vrchol. Poslední ostré stoupání v šotolině a kamení a je tu odměna v podobě krásných i dnes dalekých výhledů.

Znalci ocení pohled na tři nejvyšší krušnohorské vrcholky, Karlovy Vary s hotelem Imperiál, vodní nádrž Lesík, jezero Medard, na obzoru ještě Dyleň i Zelená hora a vrcholy Smrčin v Německu. Moc se v nadmořské výšce 991,8 metrů nezdržujeme, studený vítr nás vyhání z ochozu a tělo se konečně rozehřívá ve výjezdu ze sedla „Pod Tisovským vrchem II“ po zelené k Perninskému vrchu, kde stoupání končí u vodárny. Odměnou je pak sjezd k Schuppenově cestě a žlutá značka nás neomylně vede až do „Plzeňky“, kde v kuchyni opět vládne Žírovo bratr „Láďa“.

Plzeň i kalorie podávané na studené terase v těle a v nohou první metry na cyklostezce do Abertam. Známá šotolinová „Kaffská cesta“ pod Plešivcem nás vede do katastru bývalé obce „Kaff“. Vpravo hluboko pod námi Pstruží, na druhé straně hradba a hřeben Velflíku. Stále ztrácíme výšku a ze zelené značky v „Dolním Kaffu“ nechtěně dáváme levou a místo sjezdu do Merklína po sjezdovce, trháme rychlostní rekordy na asfaltu z Lípy.

Cyklostezka k Rafandě a se Svijany v ruce čekáme na Boba, jenž se někde ztratil. Vše je ale naopak, Bobo udržel myšlenku i správný směr, jen tým to vzal jiným směrem. Správný směr, tentokrát již k „základně“, nabrán přes Velký Rybník k oboře, ze Sadova po cyklostezce do Varů a do míst, jenž jsme dlouho nenavštívili. Účast u stolu pro dnešek slabší, část týmu provětrává své faldy v trailech kolem Trutnova a v  Jizerských horách. Honzík i Štefan, přeplněni hodnotným kulturnědušením zážitkem z výkonu K.S.Orchestru, ještě doplňují sestavu. Vše dnešní dění v sedle pak řádně zhodnoceno a doma si s plným vědomím zodpovědnosti zapisuji do análu odjetých 65 kilometrů. Bobovu jízdu pak snaživě zachytil program „Relive“…

fotky

Loading