Konečně napadlo trochu sněhu a melodie budíku mi připomíná, že je sobota. Chvíli se  přemlouvám a opouštím teplo postele, abych se směle podíval do tváře právě vycházejícího dne, kde první paprsky slunce bojují s šedivým mrazíkem. Chvilku bojuji se zubním kartáčkem, pak s ranní kávou a nasycen prvními kaloriemi hledám teplé spodní prádlo a další vhodné svršky pro dnešní pohyb v přírodě, kde dnes Tukani využijí skromný příděl sněhu.

Krušnohorský“ Semmering nás veze k Perninku, kde si konečně můžeme připnout běžky, vyrazit do stopy a loknout si zde, na O2 chudého, ale čerstvého horského vzduchu. První metry na Schuppenově cestě, máme za sebou i první fotky zimní romantiky a před námi je čerstvý „manšestr“ i vzorně vyřezané stopy na Bučinské, kde se rychle v houpacím profilu trati upravuje dech. Zaječí hora za námi, u Korce tým opouští Štefan a oslabeni pak fofříme do říše k Hennebergu, kde je připravena první občerstvovačka.

Jedu s Mírou a Pepínem napřed a někteří Tukani, občerstveni nejen pohledem na svačící sýkorky, nás dohánějí až u Iglů nad Carlsfeldem. Slunce zde vzorně září, lyžaři brousí sjezdovku, plynový zářič v baru vysouší zvlhlé svršky a horký Glühwein hřeje těla zevnitř. Je tu bezvadně, ale čas utíká jak v Čechách. 45 minut čekání, dojíždí pivní skupina, kterou opět opouštím a doprovázím Míru i Pepína k odbočce do zemí koruny České.

Přední Ostružník je rychle za námi, teplota vzduchu i sněhu mění kvalitu sněhu a moc to nejede. Nastupuje síla paží, vůle a vidina zdravé stravy podávané v restauračce Na Kovárně v Přebuzi. Slunce svítí, 100% čistý horský vzduch vůkol a před námi je Rolava, kde mizí jetelná stopa a odkud šlapeme pěšky k šenku. Zkouším ještě kus jet, žádné potěšení jízdy v krustě a je tu konečně sjezdovka u hospody.

Tentokrát jí dávám pěšmo a z bohaté nabídky menu volím osvědčenou gulášovku i 12° chmelový juice. 30 minut uteklo jak voda a je tu zbytek týmu. Nasyceni pak jedeme trasou přes „bažminy“ i rozbitý mostek a s pocitem vlastního nebezpečí  hravě překonáváme prudký tok Rolavy.

„Divadlo“ jsme dnes vynechali, motáme se ve zbytcích sněhu na Chaloupkách, zdravíme Zdendu a noříme se studené mlhy v údolí Rolavy, kde nás čekají poslední kilometry dnešní lyžařské akce. Rychlá jízda kolem Rolavy pak nemá chybu a v Nových Hamrech se Garmin zastavuje na 40ti, dnes ve slunci odťapaných kilometrech…

fotky

Loading