Rozhled od Velkého rybníku

rozcestí U Chaty

jarní pohoda na cestě do Vojkovic

Nebesa a zřícenina hradu Himlštejn

„Vážení přátelé, chlapci a děvčata. Zítřejší vyjížďka až ve 13 hodin. Trasa dle počasí. Pršet bude asi celý den. Honza“. Předpověď počasí daná a veskrze všem opeřencům jistě jasná… vlhko až deštivo, občasné přeháňky, místy přívalové deště. Samotná dopolední, mobilní diskuze mezi Tukany před vyjížďkou pak asi řekne víc: 

„Bobo, kam a kdy vyjedeme v sobotu? Bobo – Zítra podle počasí. Irča – má hustě pršet. Bobo -jo. Zuzka – Prší, prší jen se leje. Petr Dima – pojďte do bazénu, na kole to bude stejný. Bobo- co bowling v tržce? Honzík – Se slzou v oku bych dnešní vyjížďku zrušil, je fakt hnusně. Bobo-co dojet k Ivanovi, zpátky vlak, pokud topí. Irča-já se oblékám, Ivan a tleskám. Po dohodě s náčelníkem Honzíkem oblékat pláštěnky a tak… Zuzka Na kolikátou hod? Nejsem doma. Honzík -odjezd v jednu“.

A výsledek? Odjezd v pěti kusech v půl druhé a směr Sadov, Velas, Ostrov, Květnová, Vojkovice, Jakubov. Jedeme kupodivu pěkně v suchu, jen protivítr před Květnovou brzdí tempo. Za Jakubovem jen louže, zde obvyklé bahno má asi dovolenou. Před Stráží si pak ve sjezdu po šikmé stráni Bobo ustlal a pak si vzpomněl, že má silně ojeté pláště. No nic se nestalo a jsme v cíli.

Šenk vytopen, dvanáctka napěněná a už to jede. Teplé škvarky jsou základem, nachystané střídmě kalorické meníčko vychutnáno a snězeno, Za okny leje jako z konve, déšť střídá slunce, Himlštejn se schovává v oparu a Bobo se tentokrát nekoupe. Odpoledne za námi, večerní zprávy také a už fofříme k Jakubovu a do Vojkovic, kde Bobo dává přednost asfaltu a zbytek týmu jede ve vodě a kolem vody do Velichova.

Šedivé, vodou nacucané mraky hrozí deštěm a tak spěcháme zbaběle za Bobem také po asfaltu. Bobo dostižen před Kyselkou, odkud nás již doprovází až do Varů pořádná, nefalšovaná studená sprcha. Kolo sice umyto, přistávám doma, v tretrách mi čvachtá, pláštěnka moc nepomohla a mám pocit, že jsem nacucaný jako houba. Vše mokré jde do pračky, tělo rozehřívám v teplé sprše a také grogem. Pěkně vydařená vyjížďka. Slabé kusy nemají nárok, no kdo by odolal …

fotky

 

Loading