i ve tmě létají Tukani (Roman, Ája a Martin)

… podruhé na běžkách

… jdem do toho Míro, stopa čerstvě vyřezaná

fofr ve sjezdu po Černé cestě k Bílé Bystřici

Tukanské úterý a domluva zní … běžky/ Abertamy. Čekám před druhou odpoledne u Normy, do střechy mi buší vločky sněhu, s autem cloumá vítr a  Tukani zahlcují „WhatsApp“ zprávami …„jedu v 16h?;  jedu s Dimou; Chlupaci jedou na čtvrtou..“  Honzík přispěl svým povzdechem „Honzík Dušek bude vydělávat na ty Vaše důchody. Večer v hospodě.“, Míra H. zřejmě kouká přes výklad el. obchodu na vývoj počasí a svým příspěvkem „Vy jste nadšenci. Počasí na …., sníh na …., ale Tukani to nevnímají“ posiluje sebevědomí týmu.

V Abertamech nám ledovatý vítr čechrá kučery pod čepicemi, lyže si hledají svou stopu v bílé pláni a před lesem nás dojíždí Pánbůh v rolbě. Čerstvě řezaná stopa nás pak vede k Červené jámě, kde se odděluje JTF se slabšími kusy a míří po Anton Günter weg k Bludné a dál pod Blatenský vrch. Po chvíli je společně se Soňou a tvrdě trénující Verčou pronásledujem v krásně zimní pohodě.

Stopa k Bludné a na Černé cestě ještě po náčelníkově skupině nevychladla, abych se zahřál jezdím ve stopě sem a tam, mezitím dávám Verče zásadní trenéské rady a čekám kdy upadne. Zíráte – neupadla. Soňa mezitím svým dravým stylem zmizela z rozcestí Pod Blatenským vrchem k prameništi Bílé Bystřice a Verča ve sjezdu nacvičuje základní prvky brzdění pluhem. No byl to fofr.

Čas letí, Jtf to, po domluvě, dává sjezdem kolem Bílé Bystřice do Perninku a pak lalůčkem lesem k hájovně a pak zpět do Abertam. Já ordinuji dívčímu týmu výjezd spojkou od Bílé Bystřice Karlově stopě a pak po rychlém sjezdu zpět k plechovým miláčkům mrznoucím na parkovišti, kde zjišťuji že Garmin načetl 10 ujetých kilometrů. Ještě jsem nestačil namrzlý sníh z běžek, přezout Mashusky, nastartovat modré žihadlo a je tu náčelník s Mírou Schmadlem, kteří si zaslouženě připisují dnes ujetých 13 kilometrů.

Rychle mizíme do Varů, kde nás čeká druhá fáze tréninku. Na základně se pak dozvídáme, že jistí sponzoři důchodového systému dnes z Chaloupeckého parkoviště vyjeli odvážně do tmy s čelovkami a kolem Jelení, Cíňáku i Chaloupek najeli 27 kilometrů. No zřejmě dobrý oddíl…

Loading