připraveni a jen vlétnout do stopy …

mlha a padlé stromy nejsou překážkou…

oslava Jirkova levného jízdného… 65tka

setkání s Hankou

Sobotní ráno, mlhavé, větrné, psa by nevyhnal. Ve vlaku, chvátajícím po kolejích Krušnohohorského Semmeringu, Pušák oznamuje světu, že se před léty poprvé ozval jeho novorozenecký křik. Lepá průvodčí, dbalá svých povinností, pak z Jirky doluje 10,-Kč za jízdné a tím pádem je něho ofiko senior. 

Za okny vlaku se zima a sníh skrývá v mlze, smrky kývají ve větru svými kmeny a konečně vyjíždíme k cíli Schuppenovou cestou. Teplota stoupá a jsem nucen domazávat. Volím modrý extra a fofřím za týmen ve stopě a mezi padlými smrky po Bučinské k boudě pod Zaječí horou, kde Pušák s týmem „domazává“ přísadu do buchet. Na Korci odbočujeme do stopy vyřezané na hranici i za hraničními kameny. Hanelhaus Henneberg v zádech a do prsou se nám, na Kammloipe, opírá soupeř v podobě silného větru.

Tukani předjíždí soupeře, míjí rychle Weitersglahütte, koruna hráze za námi a před nám je náhle mohutná stavba plastového Iglú, která ve svých útrobách skrývá bar, zmrzlé sjezdaře a kde se objevuje i Ája s Romanem. Oslavujeme snaživě Jirkovo snížené jízdné a Pušák chce dnes zřejmě zlikvidovat zdejší zásobu Bombardina. Naštěstí čas letí a vyjíždíme posilněni opět do krásně zimní echt Erzgebirge přírody po Kammeg a posléze i odvážně ke sjezdu a k stoupání na serpentině u Grosser Pyraweg.

Ještě kousek po Kammweg a je tu odbočka k bývalému hraničnímu pásu a k rozcestníku u Předního Ostružníku. Hraniční pás pomalu zarůstá a mizí za námi. Bezvadná stopa, stačí píchat hůlkami jak Katka a jsme v Přebuzi, kde potkáváme Horovku, jenž nás straší zprávami o plně obsazeném lokálu U Kovárny.

Svá místa jsme našli, nasyceni a napojeni míříme tentokrát k mostu nad Rolavou a stále rychleji v lehkém sněžení i mezi kapkami lehkého deštíku kolem Rolavy do Hamrů, kde je čas na zavodnění vyprahlého organismu po ujetí 40ti kilometrů. Vlak bereme útokem, obsazujeme svá místa, za okny deštivo, pomalu se stmívá a jedeme do nižší a také deštivější polohy Karlových Varů. Bezva den, tak zítra v bazénu …

fotky

Loading