dnešní jednička

Božídarský špičák od Mrtvého rybníku

Stará Slatinská

u sjezdovky na Hřebečné

Dnes je zima posílena mrazem a hejno Tukanů se  rozlétlo pěkně doširoka a po světě, kde šíří slávu na Šumavě kolem Prášil. Roman si dal do těla a prolétl se ve stopách nad Novými Hamry, Jelení i v říši s návratem kolem Cíňáku. Já jsem si protáhl kostru společně s Honzíkem a JTF  na okruhu kolem Mrtvého rybníku. 

Třetí hodina odpolední, slunce má snahu prodrat se mezi mraky a teploměr schovává v dnešním chladu svou hladinu hluboko pod bod mrazu. Vyjíždíme do skoro liduprázdného prostoru k Červené jámě, Honzík nasazuje tempo, zezadu ho tlačí JTF a moje lyže nedrží. Dorážím oba u bodu záchrany KV 050 a zde mě zachraňuje JTF s modrým extra. Domazávám vosk a hle, lyže jedou i stoupají.

Rote Grube i Schneppova pinka za námi, zastavuji fotím a pak mám k Maringotce co dělat abych je dohnal. Zimní krásu si vychutnáváme nejen u Mrtvého rybníku, ale i na Staré Slatinské k rozcestí pod Špičákem. Klínovec se schovává v oblacích, sníh všude kam se podíváte, krása.

Obracíme směr k západu a Šlajsnou to valíme k Abertamské silnici. Ve sjezdu trochu ztrácím, ale Honzíka i JTF mám na dohled. Lesem se pak protahujem k Nové Slatinské až nad bývalé koupaliště v Hřebečné. Kousek sjezdu a po rychlém stoupání k rozcestníku „Na Konci Abertam“ nás čekají na pláni poslední metry dnešní 15ti kilometrové vyjížďky.

Rychlý návrat do Varů a ještě rychlejší přesun na základnu, kam dorazili po pěším pochodu lázeňskými lesy Miluška a Dima Jirka, na kole dorazil Dima Petr a u stolu se objevila i Verča. Večer krásně ubíhá, probrána jsou všechna důležitá témata, jen z Prášil nepřichází žádné zprávy. No Šumava je daleko…

Loading