konkurenční tým – úterý dopoledne

vyhlídka Na Skalce – pohled k vysílačce

Očekávaná změna počasí zamíchala a zřejmě ovlivnila sílu vůle většiny kamarádů vyjet dnes na kole v dešti i do hodně mokrým sněhem zasypávaným a křížem krážem projetého karlovarského katastru. Jen tým vrabců v křoví dopoledne připomínal, že to ve Varech stále žije.

Zprávy ze světa na Tukany prozradily, že se někteří proháněli v klidu obývacího pokoje a mezi futry na válcích, jiní intenzivně hoblovali zasněžené svahy  v Davoském areálu zdraví či ráznými tempy kraulového stylu čeřily slané vody kolem Havaje. Další brousil asfalt a prověřoval stav kloubů při předstírání běhu kolem Tašovic. Zakládající člen dojel do Mezirolí, kde ho bílá stěna padajícího sněhu přinutila k rychlému ústupu a návratu do nižších nadmořských výšek kolem základny. Tukani byli dnes zastoupeni pěší sekcí i v plaveckém bazénu KV Arény a ke startu se dnes dostavily jen dva kusy! Tukanů a kdo si tipoval, že to byl Pušák a JTF, tak měl pravdu.

Ranní procházka ve společnosti němé tváře a v proudech deště prověřila stav odolnosti nejen mého oblečení. Kolo dnes nechávám v klidu a před pátou odpolední nazouvám pohorky a ve společnosti Dimy a Milušky se jdu provětrat ve stopách obou náčelníků do Tuhnického lesa. Tempo chůze by sotva uchvátilo reprezentační trenéry chodeckých stylů a s rychlostí jízdy na kole se to také nedá srovnat. Rychle se stmívá, Tuhnická cesta, jen vyhlídka Na Skalce poskytla dnes pěkný a úchvatný pohled na rozsvícené Dvory, kam se hrabe město hazardu Los Angeles a Bewerlyhils.

Louže pod nohama, ve sněhu podle otisků gum kol odhadujeme, kolik dnes vyjelo Tukanů. Svatý Linhart osvětlený jednou bledou žárovkou vypadá jak po vymření. Jo kde jsou ty zlaté časy, kdy to stálo za h…o a kdy se zde pekly husy, pivo teklo proudem, vařila dobrá káva, mlsal štrůdl a kouřily doutníky. Dnes je tu tma, vlhko, mokro, větvemi stromů se prohání studený vítr a rozbředlý sníh skrývá ledové plotny, na kterých to krásně a neočekávaně klouže.

Kilometry hodně pomalu přibývají a konečně se ve tmě objevuje lesovna Diana, odkud rychle ztrácíme výšku po Lesmistrově stezce k Jezdecké a zpět na Tuhnickou, jenž nás neomylně vede k branám osvěžovny U Kubrychtů. Zdravý pohyb v přírodě udělal své a těla zde zúčastněných jsou připravena k doplnění chybějících vhodných tekutin. U stolu se pak dozvídáme, že Pepíno oslavil jisté dožité výročí narození a Pušák s náčelníkem poctivě objeli lázeňské lesy. Mohou si tak zapsat do deníčků plnohodnotnou účast a 25 odjetých kilometrů v dnešním bláznivém počasí…

Loading