Krudum

Kralovice 2017

„Kamarádi, vy kteří se nezúčastníte masochistického závodu v Kralovicích nebo záslužného sbírání rodinobodů, tak pro vás je připravena sobotní vyjížďka pod vedením „malého“ náčelníka“. Pozvánka rozeslaná do světa, přivedla ke Startu jen několik opravdu skalních Tukanů, kteří v úmorném vedru panujícím na karlovarsku zdolali vrchol Krudumi.

Podle očitého svědectví účastníci přežili svou smrt na trase vedoucí přes kypy loketské výsypky do Nového a pak i přes Loket do Starého Sedla, kde se před náročným výjezdem na vrchol Krudumi pohoupali na lávce přes polovyschlou Ohři a pak posilnili ve Sport centru ve Hruškové. Odtud pak vystřelili k vrcholu, aby pak přes Slavkov projeli kolem popraviště ve směru ke Kozihorské a hájovně Bor. Milostrdný asfalt je pak přivedl k oblíbené „jezevcovce“, kterou dnes podle svědectví s prstem v nose, hravě a celou sjela i Irča. No kdo umí ten umí.

Další zprávy o pohybu dalších kamarádů přinesly mediální giganti na svých prvních stránkách. Gratulace z hlavních zpravodajství všech televizních stanic tak letí do světa i k Šampiónovi a Pepovi, kteří ukázali na 35 km dlouhé trati, záda soupeřům  a získali první dvě místa v kategorii. Nesmíme opomenout i hrdinský výkon Romana na dlouhé trati (3hodiny 45 minut / 72 km, asi 9. místo v kategorii), který po závodě přiznal „…takhle jsem ještě nebyl prošitej. Došlo mi, že mi došlo“. Trenérský vzkaz od Martyho „…chce to víc Tatranek na občerstvovačkách“, přišel bohužel pozdě.

Hrdinský výkon také předvedl Martin na trase Dalovice – Primošteno, po které dosáhl břehu Jadranu za 13 hodin jízdy a mohl si tak vychutnat zaslouženě vychlazené „Karlovačko“. Jirka Řízek pak poslal informaci o novém dopravním prostředku Tukanů. Vejde se nás tam hodně a při jízdách nejen na závody bude živo…

Primošteno – srpen 2017

nový autobus Tukanů

 

Loading