Krudum

Krudum

Počítám dnešní účast Tukanů u ACS, prsty na rukou mi nestačí, dojíždějí stále další Tukani i Tukanky a nakonec nás vyráží osmnáct ve směru, který určil denním rozkazem náčelník „podíváme se na stav nové lávky v Tašovicích a pak dáme Krudum“.

Lávku vidíme, je skoro hotová, jen ji slavnostně otevřít. Roviny bylo dost a od lávky tradičně stoupáme mezi chatami zahrádkářů a rozehříváme svaly v chladném počasí ve směru do Lokte. Sjezd dolů k vodě lesními stezkami, následná rychlostní vložka kolem Ohře a ještě vyzkoušet houpačku přes Ohři ve Starém Sedle. Před námi je dlouhé stoupání přes Hruškovou na Krudum.

Přede mnou je však sobotní účast v boji o Krále Šumavy, chci šetřit síly a tak podléhám, jak Odysseus volání Sirény, společně s Irčou opouštím peleton a po žluté značce se vracím zpět do Lokte. Na D1 se ještě nestačil usadit prach po průjezdu Tukanů, filtruji jej úspěšně v plicích ve směru do Doubí a brzdy skřípou před garáží U Kubrychtů. Chvilka klidu a stůl se plní Tukany, kteří zvládli vrchol Krudumi. Již se chystám odjet domů, ale krvavé stopy pádů se musí zacelit. Zdravotnicky vzdělaní odborníci a lapiduši by koukali jak se léčí šrámy po pádech na bajku. Léčba sice drahá, ale směs objednaných kapalin bude asi účinná. Kdo chce ušetřit, nesmí podlehnout zemské přitažlivosti.

fotky

Zde jsou fotky z Krudumi od Jirky Hnízdila

za zde videa

video 1

video 2

zkrácená trasa odrodilců Petra a Irči:

trasa Krudum:

Loading