nad Novou Rolí

nad Novou Rolí

„Zpátky do trenek…“ má ve svém textu Pavel Dobeš, ale počasí ze z tropických veder zhouplo během týdne do teplot, které se vyskytují v této zeměpisné šířce jen v chladničkách a v říjnu. Odkládám tedy trenky do šatního archivu a obalen více vrstvami jako cibule mířím k ACS, kde se objevuje i Zuzka. Sice s úsměvem, ale vybavena všemi možnými, lékařskými zákazy a tedy i bez kola.

Původně navržená trasa na Horní Hrad zavržena a tým míří do terénů nad Novou Rolí s cílem proplést a ochutnat písek na výsypce a proplést se kolem Bílé vody trasou připravovanou pro bajkery a jejich závodní ambice. Oba cíle splněny a tým si odměnu vybírá, již bez podpory Čočkinovců, stoupání do vyšších nadmořských výšek lesních a jiných terénů kolem Kobelce a Černavy. Nejvyšší bod dnešního švihu bez zaváhání pokořen a pěkným sjezdem kolem Černavského rybníku tým ztrácí rychle nastoupané metry k Vřesové.

Roman volí opět písek a směr ke kypám nad Božíčany, výhled na Doupovské hory a Slavkovský les si nestačím vychutnat a fofrem mažu pískem a kamením dolů k Osmóze. Božíčany za námi a v Jimlíkově se loučí Ája S Romanem. Ještě zdolat terény ke Straré Roli, projet nenápadně kolem místa trvalého bydliště, vyhnout se dévéťákovi v bráně domova a zasednout spolu s ostatními ke stolu. Probíráme všechna možná aktuální politická i nepolitická témata, vynechány jsou tentokrát zdravotní potíže a plánujeme sobotní akci v Kynžvartu. Neustále zní Tuk Tuk, iontové tekutiny i jiné obsahující rychlé cukry zavlažují vysílená těla, čas letí, venku tma jak v …., tedy v celých Varech. Teplota stále klesá, půlnoc se blíží, těším se teplé sprchy a na sobotu.

fotky

video

 

Loading