Konec března, první zkušební vedra polevily, všude sucho jak v srpnu a před závodní sekcí Tukanů je dnes na pořadu příprava na třetí jarní závod s názvem „Letní kino“. Tým se sjíždí ke startu vyjížďky, změna času změnila i počty zúčastněných jenž v 16.00 hodin vyjíždí i se zakládajícím členem i Bobem vzhůru do Tuhnického lesa k vodárně Magnum.

Krátký sjezd ke garážím nad Evropákem a louka pod Sokolákem a Malé Versailes sleduje jak 14 kusů míří do ulice „Pod Jelením skokem“. Mariánská kaple za hotelem Pupp odkud začínají rychle přibývat nastoupané metry v serpentinách nad Galerií ke Karlově vyhlídce, kde se odrozují první slabší, málo trénované kusy.

Ve stoupání ke „Karlovce“ mám pocit že sebou vezu 7 pytlů brambor, kam dojíždím vcelku svěží s pocitem silného opotřebení. Odpočinutý tým se pak vrhá do rychlého sjezdu po kořenech dolů ke kapli Ecce homo. Sotva utichl skřípot brzd, objevuje se na svahu pod Karlovkou mladá generace závodníků a někteří z nich obrací směr a vyjíždí vzhůru po kořenech zpět a zkouší opakovaně svou techniku jízdy.

Tyhle ambice mě již dávno opustily a dnes společně s Ouroďákem, Bobem, Dimou P. a Honzíkem opouštím závodní sekci a odjíždím od kaple k Ave Maria a stále níž až do Slovanské. Závoďáci se pak perou se stoupáním na Dianu. Rychlý sjezd je vede z vrcholu k Findlaterovu altánu a ke sjezdu „velblouda“, do kterého se spouští Martin. Ostřílení mazáci pak sledují jeho techniku, jenž se silně podobá klidné jízdě po chodníku na Masaryčce.

Velblouda mají za sebou a všemi oblíbená „Hadovka“ se svými serpentýnami vysála jistě mnoho sil a prověřila techniku jízdy závoďáků ve stoupání nad Letní kino. Výživný trénink před závodem mají za sebou a chybějící kilometry doplňují jízdou od Kome po červené do Březové a na Kolovou, kde  jim asi došlo a od Vítkovky pak spadli zpět po „Okružní“ ke Kome. Lázeňské tempo kolem Galerie pak ukončilo jejich dnešní trénink u stolů na základně.

Pro nezávodní sekci končí sjezd od Ave Maria ve Slovanské a pět kusů rychle stoupá po asfaltu na Okružní do Kolové a odkud po trati „Artamona“ do Pily, kde čeká krátké stoupání od Telence k lesu „Na Hupu“. Jízda lesem, zpestřená kličkováním mezi spadlými smrky je tentokrát bez bahenních zážitků a za našimi plášti se práší při rychlé jízdě k R6, za kterou dáváme pravou na asfaltu k 9. jamce. Času máme dost a po lesní cestě „Emma“ objíždíme Bukový vrch až pod golfiště. Rychlý sjezd kolem potoku Hloubek a červená značka nás vede zpět k R6.

Lesní ticho ruší jen rachot šaltrů ve stoupání po „Spodní jezdecké“ a ke slovu se hlásí defekt zadního pláště Honzíkova stroje. Bobo a Ouroďák odjíždí, mlíko stříká v gejzírech, bílá pěna vůkol, ke slovu přichází knot. Díra úspěšně ucpána, bombička a pumpa doplňuje čerstvý O2 i potřebný tlak v plášti. Rychle se stmívá a ztracený čas doháníme svižnou jízdou od Drahovické vodárny kolem hřbitova v serpentýnách k Jaru a Thermalu. Ještě stačím zkouknout stav úprav terminálu u tržnice a už se také vrtíme po 40ti kilometrech za stolem na základně…

Martinova závodní trasa:

… a trasa nezávodní sekce:

Loading