Poslední říjnová sobota, karlovarsko utopené v inverzi, s kterou vítězně bojují sluneční paprsky, jenž odhalují nádheru barev z  podzimní palety. Teploměr se ještě chvěje chladem a od AC Start vyjíždí sedm Tukanů do mlhy a po cyklostezce kolem Ohře k solivárně. Rovinka na zahřátí svalů je za námi a tep i dech se zrychluje ve stoupání kolem Thermalu k Jaru a stále výš v serpentinách stezky k smírčímu kameni pod Třemi kříži.

Pláště mi kloužou na mokrém barevném listí a sjetý vzorek se také hlásí o slovo při jízdě přes kořeny a kameny na červené pod Goethovou vyhlídkou, kde na nás čekají i spadlé kmeny buků. Kmeny přeneseny, zážitkem je driftování ve sjezdu po mokré trávě k R6, kterou máme také všichni ve zdraví za sebou.

Klasické stoupání po zelené značce ke golfišti jistě připomene všem co dělali v létě pro svou kondici a mě připomíná že vezu sebou nejen kila. Zelené golfiště liduprázdné, bankry kolem cesty pečlivě uhrabané, mám dojem že i listí se zde bojí spadnout do zeleného pažitu. Tukani se ale nebojí a máme za sebou nejen golfiště, ale i další odvážný přejezd R6 na cestu, jenž nás povede k Andělské Hoře. Rovina pak svádí k rychlé jízdě, mlha pomalu ustupuje a od „Andělky“ to valíme po polňačkách „V Mokřinách“ k Žalmanovu a pak po asfaltu do Stružné, kde na nás čeká kaloriemi vyplněná hodinka.

Polední menu  v žaludcích, na jídeláku chybí nabídka gauče a tak se vracíme zpět na asfalt, abychom v sedlech trávili odpolední siestu při jízdě k Tašovicím a Dlouhé Lomnici, odkud asfaltová stužka stoupá k Německému Chloumku. Tým ale dává přednost terénu a po polní cestě rychle vyjíždí do polesí „U Kamene“ a stále dál ve směru pod Viklan a k Červenému kříži, kde je připraveno ve stoupání pod Uhelný vrch  blátíčko, ze kterého ale rychle mizíme na louky. Rychlá fotka týmu, ještě vstřebávám do zásoby barvy podzimu a rozžhavené brzdové kotouče mi pak připomínají, že jsme u hladiny Dražovského potoku.

Klidná, romantickou prošpikovaná jízda kolem mlýnu zpestřená průjezdem „dravého“ brodu i výjezdem přes kořeny, kameny, po poli k Novým Stanovicím a pak po asfaltu do Stanovic. Slunce pomalu ztrácí sílu, a před námi je sjezd pod „Červeným“ vrchem dolů k bečovské silnici. Zdejší golfiště také liduprázdné, vůkol nuda, není tu co obdivovat a tak usilovně točím klikami ve stoupání ke „Fčelínu“, kde se zdravím s Žírou a s Ájou pak opouštím tým.

Rychlá jízda dolů do Doubí přerušená sjezdem po „jezevcovce“ pak pokračuje na asfaltu cyklostezky kolem Ohře až ke Kauflandu. Poslední stoupání máme za sebou a ve Staré Roli opouštím i Áju, která má ještě 7 kilometrů před sebou. Já si pak zapisuji dnes 53 kilometrů, odjetých v barvách podzimu…

fotky

Loading