Měsíc červen skoro v polovině, pomalu se blíží dětem prázdniny a dnes i čas pravidelné úterní vyjížďky. Teploměry slibují teplo, vodu z nebe nečekáme a 15 kusů se připravuje ke startu. Podpořen členy týmu, kteří slibují záruku solidního výkonu vyjíždím a sleduji stav svého srdečního tepu, jenž se zvyšuje s pohledem na svěže zelenou krajinu i na výkony týmu, za kterým se snažím udržet v přiměřené a týmem respektované vzdálenosti.

Dnes vyjíždíme ve směru k Čankovu, za námi jsou lalúčky v lese u Bílé skály, kde se proplétáme v holých místech, kde byla kdysi vytýčena trať jarních i podzimních bahen. Rychlý sjezd u lomu v Březinkách nechává své stopy na potrhaném kožichu Petra Dimy. Pár kapiček, bolístky pofoukány a už stoupáme k Čihadlu a k Velkému Rybníku, za kterým v lomu někteří vodomilci zkouší kvalitu vody.

Peří koupajících osušeno a už nás vítají louky před i za Krásným vrchem a svižná jízda, okořeněná pěknými a dalekými výhledy na hradbu Krušných hor, končí v Ostrově. Manifestační průjezd městem je za námi, lávka přes Bystřici zdolána a zdoláno je i stoupání mezi zahrádkami a po loukách ve směru k Moříčovu. Pod vyhlídkou U Vodojemu ve strmém svahu pak zkušeně volím strkací techniku a po chvilce dojíždím tým u odbočky k loveckému zámečku.

Dnes tato zpustlá místa opředená historií vynecháváme a rychlou jízdou lesem kolem rybníku „Trubka“ to valíme do Nejdy a přes Novou Vísku po místy vyfrézovaném asfaltu do Lesova, který opouštíme po cyklostezce na Vysokou. Martina jsme šťastně dovedli do Dalovic, neztratil se a tým se náhle trhá a dojíždí na základnu po částech, kde jeho síly opět spojují v boji se žízní a hladem…

fotky

Loading