Sobotní ráno, sníh padá celou noc a bílá peřina přikryla nejen hory a také řádně pokryla i Vary. Pamětníci nepamatují a místo běžek si dávám trojfázový trénink při němž  mávám mohutně hrablem a posiluji svaly nejen horní poloviny těla.  Po domluvě pak vyjíždíme v neděli, pro kterou je předpověď počasí veskrze příznivá.

Ranní vlak nás veze z Hamrů do Perninku, kde nás vítá kromě mrazu a slunce i čerstvě upravený „mančestr“ ve stopě. Modrý extra pro klasiky, fialový HF na skluz pro bruslaře a už to valíme po Schuppenově cestě k Bučinské. Zaječí hora, Korec, malý lalůček do říše a na Celnici jsme opět v klidu a doma. Mezinárodně uznaný iontový nápoj se značkou Gambrinus, vyvažovaný nejen korunami ale i eury, teče proudem, polední slunce pálí díry do šlehačky na Bombardinu a dští kolem sebe vitamín D.

Všemu je ale konec pokyn JTF velí k odjezdu a tentokrát jedeme po české straně nad „Pašeráckou hospodou“ a kolem „Slatiny“ k rozvodí a k prameništi Rolavy. Vyřezaná zmrzlá stopa svědčí klasikům, bruslaři využívají sílu paží a nezůstávají pozadu. Sem tam pád, nic dramatického a jsme rychle nad Rolavou. Chvilka na traťovku a kochání, volným terénem pak jedeme nad rozbitý Chaloupecký most.

Ještě sjezd kolem toku Rolavy do Chaloupek, počty běžkařů se zvyšují a slunce pálí jen. Stačím ještě zamávat Zdendovi a pomocí soupaže se snažím Pušákovi a Jítě utrhnout a zvýšit tempo ve sjezdu k Chaloupeckému parkovišti, kde pak čekáme na ty „pomalejší“. Pomalí jsou také zde, do Hamrů je to již kousek a 28 kilometrů v extra zimní pohodě je za námi…

fotky

Loading