Raní slunce mě tahá z postele a můj první pohled směřuje z okna na panoráma Doupova. Úterní májové ráno, Krušné hory zasypal sníh a studený a ostrý vítr slibuje pěkné a daleké výhledy z vrcholků prostoru, které vidí jen místní fauna, zelené mozky, pověření dřevaři, v.i.p. lovci a také odvahou přeplnění zástupci rodu Ramphastos toco. Kam dnes vyjet je rozhodnuto.

Start je dnes od pumpy ve Vysoké a rychlá jízda přes Tokaniště i Lysý vrch nás vede nad Radošov. Rychlý pohled na Thebisberg a loukou to valíme dolů k asfaltu a ještě rychleji dolů k dřevěnému mostu přes Ohři. Rychlý pohled ke kostelu, Garmin ukazuje 352 metrů nadmořské výšky a pak průměrnou rychlost 4,5 km/hod. ve stoupání na kamenité cestě.

Hluboko pod námi Velichov a před námi stálé stoupání v kamení. Pekelný vrch je pokořen. 322 metrů na čtyřech kilometrech dává zabrat, za odměnu si přidáváme další tejrání těla ke Kamenému vrchu a na vrcholu Složiště se můžeme ohlédnout na 9 odjetých kilometrů a zapsat 435  nastoupaných metrů.

Dech i tep se uklidňuje, koukám do kraje. České středohoří jak na dlani, na obzoru Milešovka, je vidět i Hazmburg, Říp a také zahrada Čech se Žatcem. Pod námi cvičiště vojáků bez vojáků, nad ním oba nejvyšší vrcholky Doupova. Hradiště i Pustý zámek, Andělská hora a pak i Vary, Ostrov s Plešivcem a Klínovcem. Chybí tu jen restauračka, pivo a teplé párky. No, civilizace zde byla úspěšně vymetena, zůstal jen klid, ptáci, vítr a …

Konec koukání, fouká studený vítr a nás čeká sjezd a výjezd na Huseň a totéž na Ovčí vrch, odkud padáme po asfaltu do Ober und Unterlamitz a pád končí u stáčírny v Kyselce. Promrzlé údy a svaly jsou následně rozehřívány ve stoupání k Nové Kyselce a přes Pulovice, kde se na nás řítí ve sjezdu pohroma na silničním kole se jménem Čočkin. Pod Lysým vrchem se odrozuje Míra a zbytek týmu míří přes Bor, Sadov a Lesov k Velasu, kde kontrolujeme sekci náčelníka při pokládce nového humátovodu k nové žumpě.

Funkce humátovodu úspěšná, úspěch má i malé občerstvení a divadelní výstup vnoučat. Již ve tmě umazávám s týmem poslední metry na cestě k domovu, kde si pak zapisuji dnes odjetých 66 kilometrů i dobrý pocit z dnešní vyjížďky…

fotky video

 

Loading