Poslední píseček z roku 2019 se sype dolů v přesýpacích hodinách a dnes je před námi poslední úterní vyjížďka.

Pravé poledne a u AC Start se sjíždí 8/osm skalních, kteří si, pod vedením malého náčelníka, chtějí naposledy v tomto roce provětrat peří. Dnes nás čekají lázeňské stezky umně propletené v Tuhnickém lese. tempo je přiměřené stavu a povaze počasí, povrch stezek pokrytý zmrzlým listím a bahnem vyžaduje pozornost. Klidné tempíčko a jsme po chvilce u chaty U Obrazu a na vrcholu Abergu. Rychlý sjezd ke Sv. Linhartovi a už se vezeme po Jungmanově stezce a bychom si vychutnali Silvestrovský pohled na hladinu březovské přehrady a vrchol Obteče.

Míjím pak rychle vodárnu v Březové a po asfaltu se vracíme vzhůru k chatě U Obrazu, kde jsme „dlouho“ nebyli. Obracíme směr na východ a před námi je Výšina přátelství. Nevím kolik je mezi návštěvníky Diany přátel, ale zde motající se sověti mí přátelé jistě nejsou. Fofřím tedy rychle po kořenech dolů ke kapli Ecce Homo a odtud serpentinami po žluté ke Karlově vyhlídce. Kupodivu je zde mnoho pěších a tak jim  rádi přenecháváme potěšení z kochačky na Vary.

Rychle ztrácíme výšku k Findlaterovu altánu a jsme náhle zpět u kaple. Další postu pak veden kolem Ave Maria odkud si vychutnáváme stoupání k chatě Rusalka. Chvilka na kochačku, dole pod námi Kome, výhled na Pičusberg impozantní, vše jak na dlani. Opouštíme Rusalku, ještě pár výškových metrů k Cestě Přátelství a už nás vítá s otevřenou náručí chata U Obrazu, které se dnes asi nezbavíme.

Tradičně dobře chválený sjezd po Čapkovce ke Slovenské a pak naše gumy brousí Odpolední stezku k letnímu kinu. Asi jsme prošvihli program, plátno bílé, diváci dávno doma a tak si dáváme do těla výjezd po Chopinově stezce ke kapli nad Puppem. Keglevičův kříž nám jistě žehná a z ulice Pod Jelením skokem šněruji v serpentinách vzhůru pod Jelení skok a pak krátkým sjezdem do Křižíkovky. Před námi Spa Hotel Vyšehrad s dnes zde zazděnými princeznami. Ani se nepokoušíme o jejich vysvobození a rychle jedeme k dnešnímu cíli.

Nechávám Černou Plzeň za sebou a jedu domů, kde, po dnes odjetých 35ti kilometrech uzavírám svou statistiku při sportovní aktivitě (pěší+ běžky+ kolo …4118 km) spolu s Tukany v roce 2019…

Loading