17 kusů pod Hutnickým vrchem

u křížku nad Vysokou Štolou

vyhlídka Imperiál

pod Osekem nad Děpoltovicemi

Tak se konečně přihlásila múza a mohu nyní kvalifikovaně prozradit, kudy dnes projeli Tukani, kde zvířili spadané listí a zanechali v blátě stopy svých plášťů. Účast Tukanů dnes velmi dobrá (17 kusů). Vyjíždíme opět od hladiny Ohře vzhůru a tentokrát směrem severním do nejdeckého katastru, abychom si prohlédli z dálky a výšky hotel „Imperiál“. 

Jedu za týmem vzhůru po šampiónově oblíbené louce nad Rosnicemi a pak pod „Noční Můrou“ stále vzhůru až do Mezirolí. Pak rychle dolů do Nové Role ke hřbitovu pak kolem lesní školky opět vzhůru pod Hutnický vrch a už jsou tu Smolné Pece. Rychlý sjezd lesem k čističce v Suché a rychlý výjezd do Pozorky k pumpě, bezva tempo.

Zahřívací kilometry máme za sebou a před sebou výzvu v překonání gravitace. Točím klikami, nastoupané metry po lesní cestě kolem Ziege Teil velmi pomalu přibývají a chvilka oddechu přichází až U křížku nad cínovým dolem. Kousek lesní rovinky a dech i tep se opět zrychluje ve stoupání k bývalému dolu stejně rychle, jako ubývá denního světla. Konečně je tu vrchol a louka odkud je obvykle vidět i hotel Imperiál. Tento jindy jak na dlani, ale dnes jsou Krušné hory v mracích a úchvatnému pohledu na Vary brání i nastupující tma.

Zapínám reflektor a opouštím, tento realitními makléři hrubě opomíjený pozemek, rychlou jízdou po louce dolů k Novému Fojtovu. Brod na Vitickém potoce překonán beze ztrát a po lesních stezkách a houstnoucí tmou to valíme pod Matysem a Osekem dolů k Děpoltovicím, kde to mezi Starým a Novým zámkem  dáváme k Barboře a pak do Mezirolí, kde se loučí Roman s Ájou.

Okruh je uzavřen a na pískovou cestu dolů k Noční Můře a pak i ke kravínu svítí tmou jen světla připravených. Ouroďákovo světlo snaživě zhaslo v tom nejlepším a tak ho doprovázíme až k základně. Místa u stolu obsazena, rehabilaitace funguje jak má a čas rychle letí. Nerad opouštím toto bohu zalíbené místo a doma si roztřesenou rukou zapisuji dnes odjetých 45 kilometrů…

fotky                        video

Loading