… nejedu, mám za sebou 170km Kolínec – Vary

ještě utěsnit Honzíkův plášť…

JTF jako vodník…u Černého rybníku

znovunalezený bidon, JTF je jistě rád

Stále pěkné teplé počasí vítá v úterý odpoledne Tukany u AC Start. Mezi 17ti kusy se objevil i Žíža, který na silničce překonal nástrahy asfaltového koberce položeného mezi Kolíncem a Karlovými Vary. Teda pouhých 170 km, jen aby pozdravil tým před vyjížďkou.

Stále je horko, z Honzíkova plášťě nečekaně stříká mlíko. Dírka posléze zručně rukou Vítkovou utěsněna knotem a karlovarskou kotlinu, sužovanou suchem, opouštíme vertikálním směrem, abychom společně projeli stezky Tunického lesa a pak kolem Rusalky sjeli do Slovenské ulice. JTF má v hlavě spoustu dobrých nápadů, dnes si jedeme zchladit mozky ve vlnách Černého rybníku nad Pilou, ale nejdříve si dáváme do těla ve stoupání po asfaltu od Kome a lesních cestách vzhůru do Kolové.

Mravenčák za námi, za námi je i Pila a modrá nás vede od hřbitova k odbočce na rybník. Ovšem vedro působí a z bidonů rychle mizí vodní zásoby. Malý lalůček k rozcestí u Červeného kříže, kde tenký chladný vodní pramínek plní žíznivcům bidony. Pravé osvěžení pak nalezeno v Černém rybníku, kde se pak mezi rybami mrská pár odvážných Tukanů v rouše Adamově i Evině. Těla osvěžena, mozky zchlazeny, příroda neutrpěla žádnou úhonu. Srdce houbařovo si také přichází na své a Zuzka si veze slušnou nadílku.

Čas rychle utíká, slunce pomalu zapadá a přes Pilu se v obráceném směru vracíme do Kolové a pod Vítkovku. Dnes je závěr vyjížďky naplánován u ohně na zahradě Pavla. Nejkratší cestou to tedy valíme přes Hůrky pod Gétovku nad Drahovický hřbitov, kde v prvosjezdu ke hřbitovní zdi ztrácí JTF bidon s léty střádaným nářadím. „Bidon najdu zítra…“ hlásí světu JTF a kolem zahrádek pak klesáme dolů do Staré Kysibelské a stále dolu až k Ohři.

Poslední stoupání pod Všeborovickým mostem doplňuje jemná vůně klobás a buřtů ohřívaných nad plameny a už je vidět i rudá záře nad zahradou. Plzeň nestačí chladnout a 60 kousků zmizelo jak pára nad hrncem. Denní světlo zaměněno za černou tmu, opouštím tuto pěknou společnost a doma si připisuji dnes odjetých, horkých 45 kilometrů…

PS: bidon nalezen, proboden divokým domorodcem primitivním oštěpem

fotky                               oprava bezdušového pláště

 

 

 

Loading