16.00 hodin AC Start

„parapet“

Tak se nám změnily časy, podnikající a pracující, tedy mladší Tukani se dočkali a mohou se opět ukázat při úterních vyjížďkách.

Na březen dnes neobvyklé teplo, sucho a 19 kusů vyjíždí od AC Start ve směru k Čankovu. Pušák v civilu vyjíždí, jistě rád a nadšen, ve směru k židli a k zasedání klubu ODS a politickému grémiu spolku „třeboňských“ zahrádkářů.

Blíží se časovka na Čankově a tým jede fofrem prozkoumat a projet trať propletenou v lese nad Bílou skálou, kde je dnes stoupání ke Křížku nad mé síly. Tým se mi ztrácí mezi buky a potupně tlačím kolo vzhůru do nebes za opozdilci. Lapám po kyslíku, tělesná klimatizace nefunguje a po technickém sjezdu mezi stromy k pískové cestě tým pomalu a rozvážně dojíždím před polem u Mezirolí.

Kousek jízdy po vyschlém poli, v lese před „parapetem“ pak dobrovolníci uvolňují stezku od spadlého stromu a jedeme svižně dál. Technické pasáže parapetu jsou za mnou a přede mnou otevřený chřtán „Aršlochu“, který mne nechává v klidu. S pomocí brzd jej objíždím vlevo lesem a jistí, dobře pojištění odvážlivci, pak předvádí svou techniku sjezdu Aršlochu. Technika všemi zúčastněnými zhodnocena a už to valíme lesem po trati závodu a dál do Mezirolí, kde mladý Čočkin hlásí defekt.

Pod dohledem kecalů Čočkinové řeší jak sundat zadní kolo z nového bajku a pak se odrozují. Oslabený tým pak kolem Čendy míří do Děpoltovic, kde po zralém zhodnocení svých dnešních sil, tým také opouštím. Zdravé jádro míří vzhůru k Odeřskému jezírku a já své tělo natřásám, prosycen vůní hnoje, po panelce k Ruprechtovu, kde zjišťuji, že mě změkla nejen morálka, ale i duše zadního kola.

No morálku dnes nenapravím, ale jedu dál a pumpička ještě 6x naplňuje duši čerstvým vzduchem na cestě přes Mezirolí a pak po cyklostezce k domovu, kde měním kolo za citybajk a ve zdraví dorážím po 36ti kilometrech na základnu…

fotky

 

Loading